Η ηλεκτρική διασύνδεση με Ελλάδα και Ισραήλ και η γκανγκστερική ληστεία στην περιοχή Αλαμάνου δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η απόφαση να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες ο Τ/κ δικηγόρος στην υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσιών, η ληστεία σε υποστατικό στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου από κουκουλοφόρους, η ενεργειακή διασύνδεση και η ΑΤΑ, είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Επίσης προβάλλεται και η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες στον αστυνομικό ανακριτή για το θανατηφόρο τροχαίο του 2012.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Απαλλάξαμε τον Τ/κ δικηγόρο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι επιβεβαιώνεται ότι η βασική πτυχή της υπόθεσης της είναι εξόχως πολιτική και άπτεται του περιουσιακού. Αλλού αναφέρει ότι η δημόσια κατακραυγή επέφερε τελικά την ποινική δίωξη ενός ανακριτή για το θανατηφόρο του 2012.

Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι άφαντοι παραμένουν οι τέσσερεις Ρωσόφωνοι ένοπλοι κουκουλοφόροι που άρπαξαν το βράδυ της Τετάρτης από τους 30 περίπου θαμώνες στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, ρολόγια και χρήματα αξίας 20 χιλιάδων ευρώ, αφού προηγουμένως τους έδεσαν.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο μόνος μάρτυρας απεβίωσε και η δίωξη έμεινε…ορφανή» ότι την αναστολή της ποινικής δίωξης του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κουρσιάτ, ο οποίος κατηγορείτο για σοβαρή υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσιών, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας αφού απεβίωσε ο Βρετανός βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Αλλού γράφει ότι στο ΡΙΚ, κατά την κατάρτιση του οργανογράμματος έδωσαν αυξήσεις και δεν ελέγχθηκαν πτυχία, προσόντα, ξένες γλώσσες, εκτοξεύοντας το κόστος μισθοδοσίας από τα 15 εκατομμύρια σε 20 εκ. ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ένοπλη ληστεία σε ιδιωτικό υποστατικό στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου και γράφει ότι υπάρχει «στο φόντο παράνομος τζόγος».

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ισχυρός παίκτης για τη διασύνδεση» και γράφει ότι θα αξιοποιηθεί η μεγάλη τεχνογνωσία του Ταμείου TAQA για εξειδικευμένη μελέτη βιωσιμότητας του Great Sea Interconnector.

Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα ότι κλειδί για τη ληστεία στον Αγιο Γεώργιο Αλαμάνο είναι ο Ρώσος ιδιοκτήτης. Αλλού αναφέρει ότι η στάση εργασίας στέλνει σε εξετάσεις 13 δεσμοφύλακες και ότι η εργοδότησή τους ήταν σε προσωρινή έκτακτη βάση για ορισμένο χρόνο και δεν μπορούσε να ανανεώνεται επ’ άπειρον.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «’Αδειάζει΄ τα επιχειρήματα ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ η Κεντρική Τράπεζα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι δεν αναμένονται επιβλαβείς επιπτώσεις με την παραχώρησή της στους εργαζόμενους.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ για συμπαραγωγή ταινιών εν μέσω σφαγής χιλιάδων Παλαιστινίων με τη διαφωνία των βουλευτών του ΑΚΕΛ και τρεις αποχές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες μετά την απόφαση για μη ανανέωση εργοδότησης ορισμένου χρόνου, 13 δεσμοφυλάκων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο Αστυνομικός ανακριτής θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες στον αστυνομικό ανακριτή για το θανατηφόρο τροχαίο του 2012 όπου σκοτώθηκε ο 17χρονος Ανδρέας Λοϊζου στη Μουτταγιάκα. Η οδηγός του αυτοκινήτου δεν συνελήφθη ποτέ ενώ σύμφωνα με ισχυρισμούς, είχε πολιτικές διασυνδέσεις.

Αναφέρεται σε άλλο θέμα στη στάση εργασίας των δεσμοφυλάκων έξω από τις Κεντρικές Φυλακές για την απόλυση 13 συναδέλφων τους. Αλλού αναφέρει ότι τρεις γυναίκες έχουν καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση στην Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας από άνδρα συνάδελφό τους.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Σκοτώνουν πριν γεννηθεί τη νέα πρωτοβουλία» και αναφέρεται σε προληπτικές κινήσεις από Νικόλα Παπαδόπουλο και Μαρίνο Σιζόπουλο για να εξουδετερώσουν εν τη γενέσει την πρωτοβουλία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα προτεινόμενα μέτρα από το ΑΚΕΛ για άμεση μείωση του κόστους της ενέργειας. Αλλού γράφει ότι σε «σύγχρονους τοκογλύφους μετατράπηκαν οι τράπεζες».

«Το Ποντίκι» με τίτλο «Το παίζουν ‘κράτος’ στα κατεχόμενα» γράφει ότι είναι εντονότερη από κάθε φορά η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει – και να εξάγει- την εντύπωση ότι στην κατεχόμενη Κύπρο υπάρχει «κράτος».

Αλλού γράφει ότι το Ισραήλ απειλεί με αποχώρηση από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αν ασκηθεί βέτο στη συμμετοχή του. Γράφει επίσης ότι δύο εκατομμύρια ευρώ απώλειες στη Γαλλία σημειώθηκαν από την εξαήμερη απεργία στον Πύργο του Άιφελ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Αντιδράσεις προκαλεί η αναστολή ποινικής δίωξης κατά του Κιουρσάτ για σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα: Απηλλάγη λόγω… εκλιπόντος βασικού μάρτυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: