Αποχαιρετισμός στον Πατριώτη Έλληνα Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Θα παραμείνεις στην σκέψη μας ως ο σημαιοφόρος της διασφάλισης των Εθνικών μας συμφερόντων

Στιγμιότυπο από την κηδεία του μεγάλου Πατριώτη και Έλληνα Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Φωτογραφία από βίντεο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση




Κείμενο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ 

Φίλε Μιχάλη, Έλληνα των Ελλήνων

Στην ιστορική σου ομιλία στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996, που δικαιώθηκες από τα όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, ξεκίνησες λέγοντας: Ερχόμαστε από μακριά και πηγαίνουμε πολύ μακριά.

Εσύ όμως σήμερα περπατάς έναν άλλο δρόμο που μας οδηγεί ακόμα ποιο μακριά και αυτή τη διαδρομή την κάνεις μαζί με τους Αγγέλους.

Μιχάλη έφυγες ξαφνικά και μας αφήνεις ορφανούς.

Όμως να ξέρεις ότι θα παραμείνεις στην σκέψη μας ως ο σημαιοφόρος της διασφάλισης των Εθνικών μας συμφερόντων.

Πόντος , Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος για σένα ήταν  τα κομβικά σημεία ενός άξονα που το κέντρο βάρους του ήταν η Ελλάδα για την οποία εσύ έδινες μάχες στα πέραντα του Κόσμου.

Μιχάλη δεν πρόλαβες να κάνεις την ομιλία στην Κάλυμνο στις 6 Απρίλη, όμως πρέπει να ξέρεις από εκεί ψηλά που είσαι, ότι είσαι στις καρδιές όλων των φίλων σου στην Κάλυμνο ως ο οραματιστής πολιτικός, ο ιδεολόγος , ο ανιδιοτελής, που μόνο σου μέλημα ήταν οι αγώνες σου για να διασφαλιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Από τη Θράκη στην Πελοπόννησο, από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα και από τη Ήπειρο στην Κύπρο οραματίστηκες και αγωνίστηκες για τον ενιαίο Ελληνικό Χώρο.

Αυτόν σου τον αγώνα ας τον καταλάβουν αυτοί που έχουν τις τύχες του ελληνισμού στα χέρια τους επιτέλους!

Μιχάλη είμαι υπερήφανος γιατί ήμουν φίλος σου και πότε δεν θα ξεχάσω την στάση σου στην κρίση των Ιμίων μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Έβρο.

Αιωνία σου η μνήμη Αθάνατε Έλληνα

Πάντα θα σε  θυμούμαι

Ο Φίλος σου
Δημήτρης Διακομιχάλης
τ. Δήμαρχος Καλύμνου

* Το κείμενο αποτελεί τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μνήμη Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Ένας ξεχωριστός Φίλος, ένας ανιδιοτελής Πατριώτης, ένας εξαιρετικός Έλληνας, ένας  θαυμάσιος Άνθρωπος… Δυστυχώς έφυγε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: