Όταν οι λίγοι επιβάλλουν τις απόψεις τους στους πολλούς: Ο αποτυχών υπουργός του, που τα έκανε θάλασσα και στην περίπτωση της βίας στα γήπεδα, παραμένει ακλόνητος…

Αγρότες κρατάνε την Ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε μπλόκο στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Στριμωγμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί της μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση και έναν πολιτικό λόγο, που εκπέμπεται από αυτήν, χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

Από τη μια πλευρά οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και λοιπές κατηγορίες, που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, και από την άλλη πλευρά, οι φοιτητές, οι μαθητές και κάποιοι γονείς, που διαμαρτύρονται για το ν/σ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε αυτή την αναταραχή έρχεται να προστεθεί και το προς ψήφιση ν/σ για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, που διχάζει την κοινωνία, αλλά και τους βουλευτές των περισσότερων κομμάτων.

Τους αγρότες επιχειρεί να διαχειριστεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ραντεβού, που κλείστηκε για την Τρίτη το μεσημέρι. Ο αποτυχών υπουργός του, που τα έκανε θάλασσα και στην περίπτωση της βίας στα γήπεδα, παραμένει ακλόνητος. Η λεβεντογέννα Κρήτη να είναι καλά.

Το τι θα προκύψει σε αυτό το σημαντικό ραντεβού θα το δούμε λίαν συντόμως. Όμως για παράδειγμα, παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού ή γάλακτος, γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν ως τώρα; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία να δει το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει το αρμόδιο υπουργείο.

  • Για να πάμε στο έτερον θέμα, αυτό των μη κρατικών πανεπιστημίων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την κυριαρχία του ΚΚΕ και των συν αυτώ, βλέπε κουκουλοφόροι αγνώστων λοιπών στοιχείων, στον χώρο των ΑΕΙ. Μολονότι μειοψηφία, θέλει να επιβάλει την άποψη της ακινησίας.

Το ποιος κάνει κουμάντο στις καθιερωμένες πια διαδηλώσεις της Πέμπτης, έγινε ολοφάνερο στις οθόνες μας. Φοιτητές από την Θράκη που επιχείρησαν να σύρουν τον χορό και να τεθούν επικεφαλείς της πορείας, άρπαξαν το ξύλο της χρονιάς από τους ροπαλοφόρους με τις κόκκινες σημαίες στην άκρη τους, στέλνοντας οκτώ στο νοσοκομείο. Όχι παίζουμε…

Το μόνο αίτημα τους είναι προσλήψεις και λεφτά για την παιδεία. Κι επειδή όλα τα άλλα καλώς έχουν, δεν νοιάζονται. Πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει, αν κάποιοι με τις λεγόμενες καταλήψεις από μικρές ομάδες, σπάνε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αν κάποιοι βεβηλώνουν μνημεία και αγάλματα με σπρέι και σινιάλα, που μοιάζουν με άναρθρες κραυγές.

Ούτε βεβαίως η απαξίωση του Λυκείου, που τους είναι αδιάφορο, μια και δεν το υπολογίζουν, ρίχνοντας το βάρος στην αποστήθιση κεφαλαίων τεσσάρων βιβλίων, που αποτελούν την ύλη των Πανελληνίων.

Γι αυτό και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα επαναστάτησε, όταν επιχειρήθηκε να καθιερωθεί το σύστημα της τράπεζας θεμάτων. Κι αυτό, γιατί έτσι φεύγει από τα χέρια του καθηγητή η επιλογή των θεμάτων, που βάζει στα διαγωνίσματα, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται αν δίδαξε την ύλη, που προβλέπεται από το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Πότε η περιβόητη ΟΛΜΕ διαμαρτυρήθηκε για την υποβάθμιση του Λυκείου, πότε είπε μια κουβέντα για την απαγόρευση τιμωρίας όσων μαθητών απειλούν, ακόμη και καθηγητές. Πότε φρόντισε να περιφρουρήσει το σχολείο, από τους κάθε λογής βανδαλισμούς.

Ευθύνες έχουν και πολλοί γονείς, που συχνά πυκνά διαπληκτίζονται με τους καθηγητές, είτε γιατί δεν έβαλαν καλούς βαθμούς στον κανακάρη τους, είτε γιατί του έκαναν κάποια αυστηρή παρατήρηση.

Βεβαίως πίσω από αυτήν την υποβάθμιση των Λυκείων βρίσκεται το οικονομικό όφελος. Τα φροντιστήρια κατοικοεδρεύουν μεσοτοιχία με τα σχολεία και επιχειρούν δια της καθημερινής επανάληψης, να ενθέσουν στα μυαλά των παιδιών την εξεταστέα ύλη.

  • Το απογοητευτικό στις μέρες μας, είναι ότι το φροντιστήριο αρχίζει από το δημοτικό. Ναι από το δημοτικό. Και για αυτή την κατάντια της Παιδείας, κάποιοι είναι ευχαριστημένοι. Και λένε στην κοινωνία μη μου τους κύκλους τάραττε…

Από την άλλη πλευρά εμφανίστηκαν ορισμένοι πανεπιστημιακοί με μια κυρία να δηλώνει δοκτορέσα, να μας πουν, ότι καλό και χρήσιμο είναι να χρησιμοποιείται η γυναίκα ως παιδομηχανή επί πληρωμή. Αλήθεια είναι δυνατόν οι γυναίκες να μην επαναστατούν, από αυτήν την απαξιωτική χρησιμοποίηση του σώματος των ομοφύλων τους; Θλιβερή εικόνα.

Σύντομα θα μας φέρουν και το κίνημα Woke, αμερικανόφερτο κι αυτό, με όλες τις φασιστικές παραμέτρους, που αρχίζουν από την φίμωση των καθηγητών στα πανεπιστήμια, μέχρι την απόρριψη συλλήβδην της αρχαιοελληνικής γραμματείας, που αποτέλεσε την βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τι να πούμε τι…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι δολιοφθορείς στο αύριο της χώρας: Η πολιτική δεν είναι για να λύνουν ορισμένοι το πρόβλημα εργασίας τους, ούτε άλλοι για να θησαυρίζουν… Είναι προσφορά στην Πατρίδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: