Μητέρα δύο παιδιών το θύμα στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στο Κάνσας: 8 παιδιά τραυματισμένα* Η στιγμή της επίθεσης [video]

File Photo People look at the scene around Union Station after a shooting following the NFL Super Bowl LVIII Victory Parade for the Kansas City Chiefs in downtown Kansas City, Missouri, USA, 14 February 2024. EPA/DAVE KAUP




Μία νεκρή γυναίκα και 22 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, άφησε πίσω της η νέα «τυφλή» ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Το θύμα ήταν μητέρα δύο παιδιών ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 8 παιδιά.

Τρία άτομα κρατούνται, τα κίνητρα των οποίων ερευνώνται.

Σε βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διακρίνονται τρομοκρατημένοι οπαδοί να τρέχουν να καλυφθούν, ενώ σε άλλο ντοκουμέντο άτομα φαίνονται να ακινητοποιούν έναν από τους ενόπλους. Λίγα μέτρα μακριά αστυνομικοί ακινητοποίησαν έναν ακόμα δράστη.

Οι πυροβολισμοί έξω από τον σταθμό Union Station συνέβησαν παρά τους περισσότερους από 800 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κτίριο και τη γύρω περιοχή, μεταξύ άλλων και στην κορυφή των κοντινών κτιρίων, δήλωσε ο δήμαρχος Κουίντον Λούκας.

Όπως αναφέρει το Associated Press, το Κάνσας Σίτι παλεύει εδώ και καιρό με την ένοπλη βία και το 2020 ήταν μεταξύ των εννέα πόλεων που είχαν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να πατάξει το έγκλημα. Το 2023 η πόλη σημείωσε ρεκόρ με 182 ανθρωποκτονίες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν όπλα.

Ο Λούκας έχει ενωθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας ζητώντας νέους νόμους για τη μείωση της βίας με όπλα, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης καθολικών ελέγχων του ιστορικού.

 

Ποια ήταν η νεκρή της επίθεσης

Ο ραδιοφωνικός σταθμός KKFI ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης ότι η Lisa Lopez-Galvan, παρουσιάστρια του «Taste of Tejano», σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

«Αυτή η παράλογη πράξη αφαίρεσε έναν όμορφο άνθρωπο από την οικογένειά της και αυτή την κοινότητα του KC», ανέφερε το KKFI σε ανακοίνωσή του.

Η Lopez-Galvan, της οποίας το όνομα DJ ήταν «Lisa G», ήταν μια εξωστρεφής και αφοσιωμένη μητέρα από μια εξέχουσα λατινοαμερικάνικη οικογένεια της περιοχής, δήλωσαν η Rosa Izurieta και η Martha Ramirez, δύο παιδικές φίλες που δούλευαν μαζί της σε μια εταιρεία στελέχωσης προσωπικού.

Η Izurieta είπε ότι η Lopez-Galvan είχε παρακολουθήσει την παρέλαση με τον σύζυγό της και τον ενήλικο γιο της, έναν φανατικό οπαδό των σπορ του Κάνσας Σίτι, ο οποίος επίσης πυροβολήθηκε.

Με πληροφορίες από AP

Να νομοθετήσει κατά της οπλοκατοχής καλεί και πάλι το Κογκρέσο ο Μπάιντεν μετά τη νέα τραγωδία στο Κάνσας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: