Μετά από 7 χρόνια o Λάπι πήρε τη νίκη στo WRC Σουηδίας: O Έβανς μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Νεβίλ

epa11163131 Esapekka Lappi of Finland, with map reader Janne Ferm steer their Hyundai i20 N Rally1 Hybrid during the 18th and last stage of the WRC Rally Sweden, Umea, Sweden, 18 February 2024. EPA, Peo Moeller SWEDEN OUT




O Εσαπέκα Λάπι με Hyundai επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του WRC, μετά από περίπου 7 χρόνια (2017), καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλι της Σουηδίας (2ος αγώνας της χρονιάς) αφήνοντας πίσω του τους Έλφιν Έβανς (Toyota) και Τιερί Νεβίλ (4ος), ο οποίος συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Ο Λάπι κέρδισε τον αγώνα με διαφορά μισού λεπτού από τον Έβανς και 48 δευτερολέπτων από τον Αντριέν Φουρμό της M-Sport Ford, με τον τελευταίο ν΄ ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WRC.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai), μετά από τις 18 χιονισμένες ειδικές διαδρομές του σκανδιναβικού αγώνα, και δύο οδηγοί της κατηγορίας WRC2, ο Σουηδός, Όλιβερ Σόλμπεργκ κι ο Φινλανδός Σάμι Παγιάρι.

Τους 5 βαθμούς της τελευταίας Power Stage πήρε ο πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα, στον πρώτο από τους λίγους και επιλεγμένους αγώνες που κάνει φέτος. Με το δεύτερο χρόνο ο Έβανς πήρε 4 βαθμούς, και ακολούθησαν οι Νεβίλ, Οττ Τάνακ και Τακαμότο Κατσούτα με 3, 2 κι έναν αντίστοιχα.

Στη μάχη του τίτλου, ο Έβανς αποχωρεί από τη Σουηδία με 24 βαθμούς, έναντι των 18 του Νεβίλ και 6 του Τάνακ, οπότε πλησίασε στην κορυφή τον πρωτοπόρο Νεβίλ μειώνοντας τη διαφορά στους 3 βαθμούς.

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Τιερί Νεβίλ (Hyundai) 48

2. Έλφιν Εβανς (Τογιότα) 45

3. Αντριέν Φουρμό (M-Sport Ford) 29

4. Σεμπαστιάν Οζιέρ (Toyota) 24

5. Οτ Τάνακ (Hyundai) 21

6. Εσαπέκα Λάπι (Hyundai) 19

7. Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) 12

8. Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) 11

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: