Η κρίση στον ΔΗΣΥ μετά την παραίτηση Πελεκάνου και οι αυξήσεις στο ρεύμα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Oι εξελίξεις στον ΔΗΣΥ μετά και την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματος Μάριου Πελεκάνου, υπό το φως των εσωκομματικών αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους στις Ευρωεκλογές καθώς και οι ενδεχόμενες αυξήσεις στo ηλεκτρικό ρεύμα είναι μερικά από τα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Κύπρο και οι αντεγκλήσεις για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η ΑΗΚ δεν ξέρει αν ζητά αύξηση 6%» και γράφει ότι η ΑΗΚ ζήτησε παράταση από την ΡΑΕΚ για να αποφασίσει αν ισχύει το αίτημά της.

Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις των πρώην ΥΠΕΣ Κωνσταντίνου Πετρίδη και Νίκου Νουρή για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και γράφει ότι τα κόμματα “έκαναν έκτρωμα” νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η «Α» προβάλλει και τη δήλωση του Γερμανού Προέδρου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ότι η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό θίγει και τη σχέση της με την ΕΕ.

«Η κάλπη για τις Ευρωεκλογές άνοιξε νέες πληγές στον ΔΗΣΥ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι δεν αποδέχθηκε την ήττα ο Μάριος Πελεκάνος και παραιτήθηκε από την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.

Ο «Π» σε άλλο του ρεπορτάζ γράφει ότι λείπουν 6.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό. Επίσης προβάλλει την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη Λευκωσία και τη θέση του ότι η Γερμανία στηρίζει σθεναρά λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Η Αννίτα σε άπατα νερά» γράφει ότι ανοίγουν μέτωπα το ένα μετά το άλλο στον ΔΗΣΥ και ότι η παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου βαθαίνει την κρίση.

Ο «Φ» προβάλλει αλλού την επιχείρηση επιστροφής 116 Σύρων που ματαιώθηκε καθώς ο Λίβανος αρνήθηκε να τους δεκτεί. Γράφει επίσης για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ από το ενωμένο Βερολίνο στη μοιρασμένη Λευκωσία.

«’Πράσινο φως’ από την ΡΑΕΚ για φορολόγηση των υπερκερδών ενέργειας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει ότι η Αρχή ρίχνει την μπάλα στην κυβέρνηση για την λήψη της πολιτικής απόφασης. Αλλού γράφει για σκηνικό κόλασης με τις ισραηλινές επιθέσεις στη Ράφα.

Η «Χ» προβάλλει και τις αντεγκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και κάνει λόγο για ανεπάρκεια στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Πλησιάζει η προθεσμία για αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας» και γράφει ότι ίσως υπάρξει απόφαση σήμερα από το ΔΣ της ΑΗΚ για το θέμα αυτό.

Γράφει επίσης για την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη Λευκωσία και την τοποθέτησή του ότι στην πολιτική πρέπει να γίνεται προσπάθεια για το αδύνατο. Αναφέρεται επίσης σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητα για μετατροπή των Βαρωσίων σε Λας Βέγκας της ανατολικής Μεσογείου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ -Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο πρόεδρος της Γερμανίας …αισιοδοξεί για την Κύπρο: Υπάρχει λόγος να κοιτάμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία, υποστήριξη στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: