Η κομπίνα με τους εικονικούς γάμους και οι αυξήσεις στο ρεύμα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το θέμα των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κατά πόσον η ΑΗΚ θα αποσύρει αίτημα για αυξήσεις ή όχι και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση στη δημοτικότητα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη είναι τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Στα κύρια θέματα περιλαμβάνεται επίσης η κομπίνα με τους πλαστούς γάμους και η συνέχιση των ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 15 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 στην Κύπρο.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ματαίωση αυξήσεων στο ρεύμα;», αναφέρεται σε έντονες αντιδράσεις καταναλωτών στις αυξήσεις στο ρεύμα και σημειώνει ότι το ΔΣ της ΑΗΚ θα αξιολογήσει αν θα αποσύρει το αίτημά του για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ή θα αποσύρει το αίτημά για ανάκτηση των εξόδων του 2023.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην μετάβαση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Άνχελα Ολγκίν στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αλλού αναφέρεται σε δημοσκόπηση της Red Wolf, η οποία κατέδειξε ότι δύο στους τρεις πολίτες που ψήφισαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές έχουν μετανιώσει και δηλώνουν ότι δεν θα τον ψήφιζαν αν αύριο είχαμε προεδρικές εκλογές.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Σε πορεία ελεύθερης πτώσης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης» και προβάλλει δύο νέες χθεσινές δημοσκοπήσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις και αποτυπώνουν την εντυπωσιακή πτώση με γοργούς ρυθμούς του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της κυβέρνησής του.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και γράφει ότι παραδέχθηκαν ότι μοίραζαν μίζες μέσα σε βαλίτσες σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας αλλά δεν τιμωρήθηκαν ούτε ποινικά ούτε πειθαρχικά οι ιδιοκτήτες των εργοληπτικών εταιρειών. Αλλού γράφει ότι η αύξηση στα τιμολόγια της ΑΗΚ κατά 6% για το 2024 θεωρείται απαραίτητη για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις του δικτύου της Αρχής.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κύπριοι στην κομπίνα» αναφέρεται στην κομπίνα με τους πλαστούς γάμους το νήμα της οποίας ξεκινά από την Κύπρο και φτάνει σε ευρωπαϊκές χώρες, με 15 συνολικές συλλήψεις, εκ των οποίων 13 στην Κύπρο, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται δικηγορικό και ταξιδιωτικό γραφείο και άλλοι Κύπριοι.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΑΗΚ και σημειώνει ότι φαίνεται να αποφεύγεται η αύξηση του 25% (2023), ενώ η αύξηση 6% είναι αναπόφευκτη. Αλλού αναφέρεται στις αντιδράσεις ιδιοκτητών νηπιαγωγείων για την επέκταση της δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Δεν αντέχουν άλλες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» κάνει λόγο για μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού από την ΑΗΚ και εξαιτίας προστίμων σε ρύπους και αναφέρεται σε πρόταση του ΑΚΕΛ για παράταση κα ενίσχυση των μέτρων στήριξης και νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αλλού προβάλλει τις σημερινές κινητοποιήσεις από τους αγρότες στο κέντρο της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας μετά το «λάθος» να μην ανανεωθεί η εγγυητική €1,7 εκατ. για έργα αποχετεύσεων που έγιναν στην Κοκκινοτριμιθιά και Παλαιομέτοχο, μια υπόθεση που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Κερδίζει ο ‘κανένας’» γράφει ότι «ο κανένας» ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή αν είχαμε βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Red Wolf, η οποία κατέδειξε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ως την πιο δημοφιλή πολιτικό.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Αμερικανού Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών Τζάσουα Χακ ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναθεώρηση της στρατηγικής για προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων και ταλέντων στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Πούτιν βρήκε τον καλύτερο δημοσιογράφο του κόσμου στο πρόσωπο του κολλητού του Τραμπ, Τάκερ Κάρλσον: Γι’ αυτό του έδωσε συνέντευξη * Η αντίδραση της Αμανπούρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: