Οι διαμαρτυρίες αγροτών, οι επαφές Ολγκιν στην Αγκυρα και οι αυξήσεις στο ρεύμα δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι διαμαρτυρίες αγροτών σε Λευκωσία και Πάφο για την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, οι επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Αγκυρα και οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο της κύπρου.

Επίσης προβάλλονται η ανεύρεση ναρκωτικών και κινητών στις Κεντρικές Φυλακές, η αγωνία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και το μαχαίρωμα 15χρονου, με ύποπτο έναν συνομήλικό του.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Σενάρια πρόωρων “βουλευτικών εκλογών”» αναφέρεται σε σενάρια πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα με ανάδειξη στην «πρωθυπουργία» του εκλεκτού της Αγκυρας Τουφάν Ερχιουρμάν, τα οποία, όπως γράφει, πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες.

Γράφει επίσης ότι εξοργισμένοι είναι οι πολύτεκνοι με τον Πρόεδρο γιατί δεν αυξήθηκε κατά 5% το επίδομα από την Κυβέρνηση αλλά είναι ανάκτηση μέρους του ποσοστού που τους είχε αποκοπεί το 2013. Προβάλλει επίσης το περιστατικό με μαχαίρωμα 15χρονου και γράφει ότι είναι εκτός κινδύνου.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Με αποδείξεις και ονόματα η δικαστική απόφαση για μίζες» γράφει ότι οι διευθυντές επτά εργοληπτικών εταιρειών μοίρασαν συνολικά 1 εκατ. σε μίζες για το αποχετευτικό Πάφου αλλά έμειναν τελικά ατιμώρητοι.

Προβάλλει επίσης τη μεγάλη παγκύπρια διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι αγρότες για την κοινή γεωργική πολιτική. Αλλού αναφέρει ότι ρίχνουν απ’ έξω από τις Κεντρικές Φυλακές μπάλες με ναρκωτικά και κινητά.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Μεταρρύθμιση αχταρμάς» αναφέρει ότι ο ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Ιωάννου κατέθεσε την αγωνία του για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές που θα φέρουν τις μεγάλες αλλαγές.

Προβάλλει επίσης τα αιτήματα που οδήγησαν τους αγρότες να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με τρακτέρ έξω από το Σπίτι της Ευρώπης. Γράφει επίσης ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε σε μια τυπική ανακοίνωση της συνάντησής του ΥΠΕΞ με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο τίτλο της «Στον αέρα η μεταρρύθμιση και οι αξιολογήσεις στο δημόσιο» γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ ζητά με επιστολή προς τον ΠτΔ αναβολή της μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία για ένα χρόνο.

Προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του Προέδρου της ΑΗΚ Γ. Πέτρου ότι αν δεν προχωρήσει η ΑΗΚ σε αυξήσεις η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την επιδότηση. Προβάλλει επίσης τις διαμαρτυρίες των αγροτών σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, όπου γράφει ότι ένωσαν τη φωνή τους με όλους τους Ευρωπαίους αγρότες, ζητώντας αναθεώρηση των πολιτικών της ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους των πόλεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΕΕ» και αναφέρει ότι οι αγρότες έδωσαν λίστα στο Σπίτι της Ευρώπης για τα αιτήματά τους.

Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή θα εξετάσει την απόρριψη υποθέσεων διαφθοράς από εργολάβους. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι στοχεύει στο να καταστεί η Κύπρος πρώτη επιλογή για διαβίωση και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Σταθερή άνοδος της Αριστεράς!» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ παγιώνεται ως πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή με δυναμική επανόδου στην πρωτοκαθεδρία.

Αναφέρεται επίσης στις διαμαρτυρίες των αγροτών που βγήκαν στους δρόμους της Λευκωσίας και της Πάφου με τρακτέρ. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και τους σχεδιασμούς για την επόμενη ημέρα.

«Το Ποντίκι» με κύριο τίτλο «Ευχαριστούμε κ. Σιντίκ» γράφει ότι ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για τη «μέση οδό» και θορύβησε την Κυβέρνηση που αντέδρασε δημόσια.

Προβάλλει επίσης την είδηση του θανάτου του δάσκαλου, δημοσιογράφου Γιώργου Ξενοφώντος – Σέρτη. Αναφέρεται επίσης στο περιουσιακό λέγοντας ότι η θεσμοθέτηση της κληρονομικότητας στην «χρήση» των τ/κ περιουσιών και η διάθεση τ/κ περιουσιών σε μη εκτοπισμένους είναι η «ταφόπλακα» του περιουσιακού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η Άγκυρα υποβάθμισε τη συνάντηση του Χακάν Φιντάν με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ: Ανακοινώθηκε με τη δημοσίευση μίας φωτογραφίας στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: