Οι αυξήσεις στο ρεύμα και οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σιντίκ δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η έκδοση στην Κύπρο του Τ/κ δικηγόρου που συνελήφθη στη Ρώμη, καθώς και οι αναφορές στη Βουλή για νέες αυξήσεις στο ρεύμα, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα είναι επίσης οι επαφές σήμερα στην Αθήνα της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, η συνάντησης της γραμματείας του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι εξελίξεις με το νέο τερματικό στο Βασιλικό και οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Βρετανού ‘Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ιταλοί και Αγγλοι μας φόρτωσαν ένα βραχνά» και αναφέρει ότι σε δύσκολο αδιέξοδο μπήκαν οι κυπριακές αρχές με τη σύλληψη του Τ/κ δικηγόρου στη Ρώμη και ότι εκδίδεται τελικά οικειοθελώς στην Κύπρο.

Αλλού γράφει για αψυχολόγητες αντιδράσεις για Σιντίκ (Βρετανός Ύπατος Αρμοστής) και ότι τα ίδια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης και προεκλογικά και μετεκλογικά. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει ότι έφυγε μερικές μέρες μετά τη γέννηση της κορούλας του ο Μάριος Ροδίτης, που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

«Απέσυρε την ένστασή του και συναίνεσε να εκδοθεί στην ΚΔ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι ο Ακάν Κιουρσάτ, ο Τ/κ δικηγόρος, μεταφέρεται στην Κύπρο και κατηγορείται για εκμετάλλευση γης Ε/κ στα κατεχόμενα.

Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για γκρίνια και μουρμούρα στην Αστυνομία για πληρωμή υπερωριών ένα χρόνο μετά. Επίσης γράφει ότι με συνάντηση που είχαν χθες στο Προεδρικό, ηγεσία ΔΗΚΟ και Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιχειρούν να διαλύσουν τα πρώτα σοβαρά σύννεφα στη σχέση τους.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Νέο σοκ με ακόμα πιο ακριβό ρεύμα» αναφέρεται στις τοποθετήσεις στη Βουλή του Προέδρου της ΡΑΕΚ για αυξήσεις αν το δικαστήριο δικαιώσει την ΑΗΚ και σε αυξήσεις σε ηλεκτρικές συσκευές και τρόφιμα.

Αλλού γράφει ότι έφτασε στην Κύπρο η Αγία Ζώνη της Παναγίας και θα περιοδεύσει σε διάφορους Ιερούς Ναούς. Ο «Φ» γράφει επίσης για τ/κ περιουσίες με πλειστηριασμό και σε μη πρόσφυγες.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «25% αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος και €500 εκ. για ρύπους» και αναφέρει ότι η ΑΗΚ έχει υποβάλει αίτημα στη ΡΑΕΚ για νέες αυξήσεις και η ΡΑΕΚ τάσσεται υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών. Αλλού γράφει για κακοτεχνίες στο νέο κύτταρο του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στα νέα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και γράφει ότι οι εργοδότες, την ίδια ώρα, ζητούν εργάτες από τρίτες χώρες.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Πλησιάζει η έκδοση για τον Τ/κ δικηγόρο» και γράφει ότι εναντίον του υπάρχουν υποψίες για πωλήσεις ε/κ γης στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στην κάθοδο στην Κύπρο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας. Επίσης αναφέρεται στις αντεγκλήσεις Κυβέρνησης και εργολάβου του τερματικού στο Βασιλικό για τις καθυστερήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ- Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Παρακολουθούσε δημοσιογράφους που ερευνούσαν σκάνδαλα διαφθοράς: Εκδιώχθηκε Ουκρανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: