Το Λονδίνο διακόπτει προσωρινά τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ στη Γάζα μετά τις καταγγελίες για συμμετοχή μελών της στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

File Photo: A Palestinian refugee carries a sack with flour at the United Nation food distribution center in al Shateaa refugee camp in the northern Gaza city EPA, MOHAMMED SABER




Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διακόψει προσωρινά τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ στη Γάζα λόγω ισχυρισμών ότι μέλη συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέλυσε «αρκετούς» υπαλλήλους λόγω των κατηγοριών του Ισραήλ ότι 12 υπάλληλοι συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Στον απόηχο των καταγγελιών, το Φόρεϊν Όφις λέει ότι  παύει προσωρινά οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδότηση της UNRWA, ενώ εξετάζει αυτούς τους ισχυρισμούς”.

Επισημάνθηκε επίσης οτι «Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους στη Γάζα που τη χρειάζονται απεγνωσμένα».

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται αφού οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Αυστραλία και ο Καναδάς ανέστειλαν επίσης πρόσθετη χρηματοδότηση για την υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σφοδρές μάχες στην Χαν Γιούνες μεταξύ IDF και τρομοκρατών της Χαμάς: Το Ισραήλ δεν θέλει ανάμειξη της Unrwa στη Γάζα μετά τον πόλεμο

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: