Ρωσικό επιβατικό το αεροσκάφος που συνετρίβη σε δυσπρόσιτη περιοχή στο Αφγανιστάν- Σε ορεινό όγκο με κορυφές 7.000 μέτρων: Επέβαιναν 6 άτομα [videos]

Εικόνα από βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ και δείχνει καπνούς μέσα στις κορυφές του ορεινού όγκου στο Αφγανιστάν. Screenshot via X@asianewsTR/




Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δήλωσε σήμερα πως ένα ρωσικής εγγραφής αεροσκάφος στο οποίο φέρεται να επέβαιναν έξι άνθρωποι εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από το Αφγανιστάν στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Φαίνεται πως πρόκειται για το αεροσκάφος που Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνετρίβη σε ορεινή δυσπρόσιτη περιοχή;

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως το αεροσκάφος ήταν ένα γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon 10 αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε το 1978, το οποίο εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, στη Μόσχα.

  • Λίγο νωρίτερα, η  αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους στην επαρχία Μπανταχσάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας ανέφερε πως το αεροσκάφος που συνετρίβη δεν εκτελούσε προγραμματισμένη εμπορική πτήση ούτε ήταν ινδικό ναυλωμένο αεροσκάφος και πως ” αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες “.

Ο εκπρόσωπος της αφγανικής επαρχιακής αστυνομίας ανέφερε  πως το αεροσκάφος κατέπεσε στη διάρκεια της νύχτας σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του Μπανταχσάν στο βορειότερο άκρο του Αφγανιστάν.

Είπε πως δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένες λεπτομέρειες για τον τύπο του αεροσκάφους, την αιτία της συντριβής ή για απώλειες.

Σύμφωνα με το NEXTA TV, το αεροπλάνο που ήταν καθ’ οδόν προς τη Μόσχα ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε στο βουνό Τοπχάν. Πριν από αυτό, ο πιλότος ανέφερε τεχνικά προβλήματα. Αιτία της συντριβής, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ήταν η βλάβη δύο κινητήρων. Τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο ήταν Ρώσοι πολίτες.

Σε κατάλογο με τα ονόματα όλων των επιβαινόντων στο αεροσκάφος που δημοσιοποιήθηκε από το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης SHOT φαίνεται επίσης πως το πλήρωμα ήταν επίσης Ρώσοι υπήκοοι.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Η απειλή για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μετά το κτύπημα στη Δαμασκό, είναι γεγονός: Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί την εκτέλεση των πέντε Φρουρών της Επανάστασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: