ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκος στην Τούμπα: Η διπλή ελληνική «μονομαχία» που μπορεί να κρίνει το ντέρμπι

FILE PHOTO: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Ντάνιελ Μαντσίνι (2ος Δ) και ο παίκτης του ΠΑΟΚ Τιάγκο Ντάντας (Α) διεκδικούν την μπάλα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Αναμφίβολα, το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League πολύ μικρή σχέση έχει με εκείνα περασμένων δεκαετιών όταν τα έπαιζαν και τα «καθάριζαν» κυρίως – ή και μόνο – Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο και σε αυτό της Τούμπας (Κυριακή 28/1, 20:30) υπάρχουν δυο ελληνικές «μονομαχίες» που μπορεί να καθορίσουν την εξέλιξή του.
Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Γιάννης Κωνσταντέλιας στους «ασπρόμαυρους», Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης στους «πράσινους». Οι τρεις από τους τέσσερις, πλην του Κώτσιρα δηλαδή, έκαναν την περασμένη σεζόν το «μπαμ» και φέτος έχουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους που τις φέρνει… αγκαζέ στην κορυφή με 44 βαθμούς.

Μέσα από τη στατιστική ανάλυση της Super League, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) καταγράφει τη σπουδαία δουλειά που κάνουν για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό οι 2+2 Έλληνες ποδοσφαιριστές:

Φυσικά, δεν είναι οι μόνοι Έλληνες με σημαντική παρουσία στις ομάδες τους. Γιάννης Μιχαηλίδης από τη μία και Γιώργος Βαγιαννίδης από την άλλη θα μπορούσαν, επίσης, να μπουν στη σύγκριση ωστόσο τα… νούμερα της παραπάνω τετράδας είναι αυτά που καθιστούν πολύ πιο επιδραστική την παρουσία τους. Πιθανότατα, λοιπόν, από τις δικές τους μάχες (Κουλιεράκης vs Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας vs Κώτσιρας) κριθεί το ντέρμπι της Τούμπας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Basket League: Με double double του Πίτερς νικητής ο Ολυμπιακός επί του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: