Ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την επιτυχή κυπριακή πρωτοβουλία: Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

FILE PHOTO: O Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτό: ΓΤΠ ΡΙΟ




Σήμερα μπήκε σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό στη Γάζα μέσω του σχεδίου Αμάλθεια, αναφέρει σε σχετική δήλωσή του Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και προσθέτει:

«Η Κυπριακή Δημοκρατία από τη πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια προσπάθεια για δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού για συγκέντρωση, αποθήκευση και ασφαλή θαλάσσια αποστολή φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, στηριζόμενη στις διαθέσιμες υποδομές και στις στρατηγικές πολιτικές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεση της για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας. Η συνεργασία με το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους εταίρους υπήρξε εξαιρετική. Έχουμε πλάνο και συγκεκριμένο σχεδιασμό, για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες επί του εδάφους και με αριθμό επιλογών σε σχέση με τον προορισμό.

Συνεχίζουμε μεθοδικά, σε συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κράτος μέλος της ΕΕ που γειτνιάζει με την περιοχή και διατηρεί άριστες σχέσεις με τις χώρες της περιοχή».

Έφτασε στην Αίγυπτο προερχόμενο από την Κύπρο το βρετανικό πλοίο με την πρώτη θαλάσσια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: