Κφιρ Μπίμπας: Έκανε τα πρώτα του γενέθλια όμηρος της Χαμάς * Ανατριχιαστικά «πάρτι» για τον μικρό κοκκινομάλλη από χιλιάδες κόσμο στο Ισραήλ, Ευρώπη, Αμερική [videos]

Πάνω στην βρεφική καρέκλα, μ’ ένα χνουδωτό παχνίδι και την φωτογραφία του Κφιρ, μια γενέθλια τούρτα για τον μικρότερο σε ηλικία όμηρο των τρομοκρατών της Χαμάς. EPA/ABIR SULTAN




Το κτίριο της Ισραηλινής βουλής [ Κνεσέτ]  και η Γέφυρα των Χορδών στην είσοδο της Ιερουσαλήμ φωτίστηκαν πορτοκαλί σήμερα το απόγευμα για να σηματοδοτήσουν τα πρώτα γενέθλια του Κφιρ Μπίμπας, του μωρού με το όμορφο χαμόγελο και τα κόκκινα μαλάκια που απήχθη από τους τρομοκρατές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και κρατείται ακόμη όμηρος στη Γάζα.

Είναι το πιο μικρό σε ηλικία άτομο που άρπαξαν οι τρομοκράτες.

Σήμερα κλείνει τον πρώτο του χρόνο στη ζωή – με το ένα τέταρτο απ’ αυτήν να την έχει περάσει στα χέρια των τρομοκρατών κάπου στη Γάζα. Κανείς δεν γνωρίζει πού. Επίσης, για ένα διάστημα είχε κυκλοφορήσει η φήμη – πυροδοτούμενη από ανακοίνωση της Χαμάς – ότι σκοτώθηκε. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σήμερα στο Ισραήλ όλοι θυμήθηκαν ξανά τον μικρό Κφιρ – όχι ότι τον ξεχνά κανείς, όπως και τους 133 Ισραηλινούς που εξακολουθούν να κρατούν ομήρους  επί τρεις  και πλέον μήνες οι τρομοκράτες.

Στο Τελ Αβίβ, έξω από την στρατιωτική βάση Κίρια,  έγινε ένα ανατριχιαστικό πάρτι γενεθλίων, με εκατοντάδες ανθρώπους να ελευθερώνουν στον ουρανό πορτοκαλί μπαλόνια – το χρώμα παραπέμπει στα μαλλιά του.

 

Μια βρεφική καρέκλα με πάνω της ένα χνουδωτό κουκλάκι, ένα μπιμπερό και μια τούρτα μαζί με την φωτογραφία του μωρού, έφερναν δάκρυα στα μάτια.

Η οικογένεια Μπίμπας, η μητέρα Σίρι, ο σύζυγός της Γιαρντέν μαζί με τον Κφιρ και τον τετράχρονο αδελφό του Αριελ, απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς από το σπίτι τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ.

Ευρισκόμενος στο Νταβός στην Ελβετία, ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτζοκ ανήρτησε την φωτογραφία του Κφιρ στην διάρκεια της συμμετοχής του σε συζήτηση στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ.

 

Tα γενέθλια του Κφιρ στην ομηρία τίμησαν ζητώντας την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ακτιβιστές σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Ρώμη, το Μιλάν τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά και σε πόλεις με μεγάλη εβραϊκή διασπορά, όπως στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: