Οι διαμαρτυρίες για το «e-justice» και τα ωφελήματα κρατικών αξιωματούχων στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Πολλά και ποικίλα είναι τα θέματα που απασχολούν τον κυπριακό Τύπο σήμερα Πέμπτη. Ανάμεσά τους η πρόθεση της Προέδρου της Βουλής και της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής Θεσμών για περιορισμό των διά βίου ωφελημάτων πρώην ανώτατων αξιωματούχων,.

Επίσης στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων προβάλλονται η κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης «e-justice» και η διαμαρτυρία των δικηγόρων για το θέμα , καθώς και τα σοβαρά επεισόδια πριν τον αγώνα Απόλλωνα – ΑΕΛ που τελικά αναβλήθηκε, παρά τα μέτρα που εξήγγειλε η Αστυνομία για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

«Φιάσκο και αυτά τα μέτρα» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η εφημερίδα «Αλήθεια» αναφερόμενη στα επεισόδια πριν τον αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ που τελικά δεν διεξήχθη, παρά τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η Αστυνομία για τη βία στα γήπεδα.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση της Προέδρου της Βουλής να αποποιηθεί του δικαιώματος αυτοκινήτου μετά τη λήξη της θητείας της. Αλλού, η «Αλήθεια» αναφέρεται σε εκτιμώμενη περικοπή 191 γιγαβάτ από ΑΠΕ το 2024, σημειώνοντας ότι πετάμε ενέργεια για 31.830 νοικοκυριά.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πλειοψηφικό ρεύμα για ψαλίδι στα ωφελήματα των πρώην Προέδρων», αναφέρεται σε πλειοψηφία που σχηματίστηκε στην Επ. Θεσμών για αναθεώρηση των ωφελημάτων πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής, ενώ κάνει αναφορά και στην νυν Πρόεδρο της Βουλής που αποποιήθηκε τη διά βίου κατοχή λιμουζίνας.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάρρευση του συστήματος «e-justice» κάνοντας λόγο για κατ’ επανάληψη παραβίαση των χρονικών οροσήμων του αρχικού χρονοδιαγράμματος και διορία μέχρι τη Δευτέρα για επίλυση των προβλημάτων.

Αλλού, αναφέρεται σε «νέο, μεγάλο χαστούκι στο κυπριακό ποδόσφαιρο», κάνοντας αναφορά στα επεισόδια στη Λεμεσό πριν τον αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ που τελικά δεν διεξήχθη.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριο θέμα του με τίτλο «Έτσι έκοψαν το e-justice», στην κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας σχετική επιστολή Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το θέμα, ενώ κάνει επίσης αναφορά στη διαμαρτυρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έξω από τη Βουλή.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι τρία κορίτσια που εντοπίστηκαν σε βάρκα κοντά στο Κάβο Γκρέκο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το κράτος δίνει €2 εκ. για γραμματείς και λιμουζίνες πρώην Προέδρων.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Αποφασιστική παρέμβαση ΑΚΕΛ για διάρρηξη του αδιεξόδου στο Κυπριακό» αναφέρεται σε συνολική πρόταση που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το ΑΚΕΛ, η οποία κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην ΑΗΚ, γράφοντας ότι παράγουμε ρεύμα με 5 σεντ και δίνουμε στους ιδιώτες 21 σεντ, και πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά τη φορολόγηση των υπερκερδών εταιρειών ενέργειας. Αλλού, η «Χαραυγή» αναφέρεται στο πρόγραμμα «e-justice» σημειώνοντας ότι «παρέλυσε» σύστημα εκατομμυρίων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Δημητρίου: δεν χρειάζομαι διά βίου ωφελήματα» αναφέρεται στην τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής για κατάργηση των διά βίου ωφελημάτων πρώην ανώτατων αξιωματούχων.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι τρία παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού διασώθηκαν από βάρκα που έπλεξε ανοικτά της Κύπρου. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στη διαμαρτυρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τη δυσλειτουργία του «e-justice».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Άνω-κάτω ο ΔΗΣΥ, μεγάλη η κρίση για την πρόεδρο Ανίτα: Μαλλιά κουβάρια για την τελική διαμόρφωση του καταλόγου των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: