Η ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και οι πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης, μεταξύ άλλων, το σχέδιο της Κύπρου για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, το ζήτημα των πολλαπλών συνταξιούχων αξιωματούχων και την ακύρωση του διορισμού διευθυντή Ταχυδρομείων για τρίτη φορά,

Επίσης στις πρώτες σελίδες προβάλλονται η αναβολή επενδυτικών σχεδίων λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, καθώς και η έγκριση της εφαρμογής της ευρωπαϊκής Μπλε Κάρτας για προσέλκυση προσοντούχων εργαζομένων.

«Μπουρλότο στη δικαιοσύνη», τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το κύριο θέμα της, αναφερόμενη σε εγκληματικές ενέργειες που συνέβησαν στην Πάφο τις τελευταίες ημέρες σε βάρος δημόσιων κατηγόρων.

Αλλού γράφει ότι το σχέδιο της Κύπρου για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα έχει ναυαγήσει και ότι μόλις προχθές η Κυβέρνηση δήλωσε ότι βρίσκεται σε διππλωματικές επαφές.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη γνωμάτευση που ζήτησε ο Γενικός Λογιστής αναφορικά με την επιστολή που έστειλε ο Γενικός Ελεγκτής για το θέμα των πολλαπλών συντάξεων.

«Υπό την ομηρία του υποκόσμου η ασφάλεια και η νομιμότητα», τιτλοφορεί το κύριο θέμα του ο «Πολίτης» και αναφέρει ότι το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο συνεχίζει να δρα ανενόχλητα και ανεμπόδιστα, σπέρνοντας στους πολίτες αίσθημα ανασφάλειας.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην προσπάθεια ιδιοκτήτριας πολυκατοικίας στη Λεμεσό να διώξει ηλικιωμένους ενοικιαστές λόγω των χαμηλών ενοικίων που πληρώνουν.

Αλλού γράφει ότι βουλευτές αμφισβητούν την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας περί πολλαπλών συντάξεων και διερωτώνται αν ο Πρόεδρος θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή για κατάργησή τους.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Στο έλεος του υποκόσμου», γράφει στο κύριο θέμα του ότι το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τον Γενικό Εισαγγελέα να συναντά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συγκαλεί σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα ανεγερθεί υπερσύγχρονο μέλαθρο για χαμηλοσυνταξιούχους στη Λάρνακα από το Δήμο. Αλλού αναφέρει ότι ακυρώθηκε για τρίτη φορά ο διορισμός διευθυντή Ταχυδρομείων.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Ανεπάρκεια, κωλυσιεργία και ατιμωρησία αποθρασύνουν το έγκλημα», γράφει ότι οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί με επιθέσεις εναντίον λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Αλλού αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σημειώνει πως η αβεβαιότητα του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος οδηγεί σε αναβολή επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως απαγόρευσε την αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου της αποβάθρας της μαρίνας Λάρνακας με επίκληση των Αρχών Διατήρησης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Επίθεση στην Πάφο: ”Κανένα περιθώριο ανοχής”» και γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας καταδίκασε έντονα τον εμπρησμό αυτοκινήτου δημόσιας κατηγόρου στην Πάφο, ενώ οι συνάδελφοί της προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Αλλού γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Μπλε Κάρτας για την προσέλκυση προσοντούχων εργαζομένων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το θύμα της προχθεσινής απόπειρας φόνου στην Αγλαντζιά έφυγε από την Κύπρο χωρίς να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παύλος Χατζηλοΐζου
Λευκωσία, Κύπρος

Εμπρησμός αυτοκινήτου δικαστικού στην Πάφο: Καταστράφηκε ολοσχερώς σε χώρο στάθμευσης στην κατοικία της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: