H επιστροφή του βασιλιά: Το ολόγραμμα του Έλβις Πρίσλεϊ ετοιμάζεται για παγκόσμια περιοδεία μέσα στο 2024 [video]

O Elvis το 1958 File Photo via Wikimedia Commons




Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ο βασιλιάς του rock’n’roll θα γιορτάσει τα 89α γενέθλιά του την επόμενη εβδομάδα, επισκεπτόμενος ίσως το μπαρ του Heartbreak Hotel, οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούμε στο show με το ολόγραμμα του Elvis Presley, το 2024.

Το Elvis Evolution, μια «καθηλωτική εμπειρία συναυλίας» με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ολογραφικής προβολής, θα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, με προγραμματισμένες εμφανίσεις στο Λας Βέγκας, το Τόκιο και το Βερολίνο.

Η τεχνολογία θα δημιουργήσει έναν ψηφιακό Elvis σε πραγματικό μέγεθος από χιλιάδες προσωπικές του φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο. Το ολόγραμμα θα τραγουδίσει και θα χορέψει σε ένα αφιέρωμα της ζωής και της μουσικής κληρονομιάς του αξεπέραστου σταρ, κατόπιν της συμφωνίας μεταξύ του Authentic Brands Group, των ιδιοκτητών των δικαιωμάτων του Elvis Presley και της Layered Reality, μιας βρετανικής εταιρείας ψυχαγωγίας.

Ο Andrew McGuinness, διευθύνων σύμβουλος της Layered Reality, δήλωσε: «Το Elvis Evolution είναι ένας φόρος τιμής επόμενης γενιάς στον μουσικό θρύλο που συνιστά ο Elvis Presley».

«Ο Έλβις διατηρεί την ιδιότητα του σούπερ σταρ παγκοσμίως και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν πλέον να κάθονται εκεί και να λαμβάνουν παθητικά ψυχαγωγία – θέλουν να είναι μέρος της».

«Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους θαυμαστές του Έλβις σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι μπορούν να μπουν στον κόσμο του Έλβις, να περπατήσουν με τα παπούτσια του και να γιορτάσουν την εξαιρετική μουσική του κληρονομιά».

Μετά την παράσταση, οι προσκεκλημένοι θα πάρουν μέρος σε ένα φαντασμαγορικό πάρτι με θέμα -τι άλλο- τον Έλβις στο κέντρο του Λονδίνου, με ζωντανή μουσική, DJ και θέαμα.

Η πρωτοβουλία ακολουθεί την αξιοσημείωτη επιτυχία του Abba Voyage, μιας παράστασης στην οποία οι αναπαραστάσεις σε πραγματικό μέγεθος των τεσσάρων μελών του σουηδικού ποπ γκρουπ εμφανίστηκαν ακριβώς όπως είχαν εμφανιστεί το 1979, σε έναν χώρο που φτιάχτηκε για συγκεκριμένο σκοπό στο ανατολικό Λονδίνο.

Τον πρώτο χρόνο του, οι Abba Voyage πούλησαν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια εισιτήρια με αναφορές για μια επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία. Το σόου και η αρένα διάρκειας 90 λεπτών κόστισαν 140 εκατομμύρια λίρες και επτά χρόνια για να αναπτυχθεί.

Το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Kiss έχει επίσης αποκαλύψει είδωλα του εαυτού τους, που απεικονίζονται ως υπερήρωες.

Όταν ο Πρίσλεϋ πέθανε ξαφνικά το 1977 σε ηλικία 42 ετών. Όσο έζησε έφερε επανάσταση στην ποπ μουσική, σκανδάλισε τις παλαιότερες γενιές και λατρεύτηκε από τις νέες, προκαλώντας παγκόσμια υστερία.

Παρά την πολυετή κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο θάνατός του από καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε σοκ. Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι ο ίδιος προσποιήθηκε τον θάνατό του και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές για θεάσεις του θρυλικού σταρ σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Πρίσλεϋ προσποιήθηκε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τη μαφία. Η Gail Brewer-Giorgio, η συγγραφέας του βιβλίου του 1988 με τις μπεστ σέλερ Is Elvis Alive;, ισχυρίστηκε ότι το FBI είχε στρατολογήσει τον Presley ως μυστικό πράκτορα το 1976 για να το βοηθήσει να διεισδύσει σε μια εγκληματική οργάνωση που ονομάζεται Fraternity.

Μια δημοσκόπηση της Gallup που διεξήχθη το 1997 διαπίστωσε ότι το 4% των Αμερικανών πίστευαν ότι ο Πρίσλεϋ ήταν ζωντανός και το 93% των ερωτηθέντων ήταν βέβαιοι ότι ήταν νεκρός.

Με πληροφορίες από Guardian 

Όσκαρ δεν διεκδικεί μόνο ο Λάνθιμος: Η αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους «The One Note Man» του Γιώργου Σιούγα στις short list για το χρυσό αγαλματίδιο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: