Έλιωσε από τις φλόγες το αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο του Τόκιο: «Θαύμα» η διάσωση 379 επιβαινόντων * 5 νεκροί από το αεροπλάνο με το οποίο έγινε η σύγκρουση [videos]

Παραδομένο στις φλόγες το αεροσκάφος της Japan Airlines. Screenshot via YouTube @ SkyNews/




Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροσκάφος της εταιρείας Japan Airlines στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Χανέντα του Τόκιο,  αφού κατά την προσγείωση συγκρούσθηκε με αεροσκάφος της Ακτοφυλακής.

Σώοι απομακρύνθηκαν οι 379 επιβάτες του αεροσκάφους της Japan Airlines ωστόσο, οι πέντε από τους συνολικά έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ιαπωνικής Ακτοφυλακής εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα ο πιλότος του σκάφους της Ακτοφυλακής ο οποίος αρχικά είχε αναφερθεί ότι βρέθηκε σώος, φαίνεται πως τελικά είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, θεάθησαν επιβάτες να διαφεύγουν από το αεροπλάνο και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK επιβεβαίωσε ότι και οι 367 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια.

Ωστόσο, το TBS λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της υπηρεσίας το οποίο συγκρούστηκε με το σκάφος της Japan Airlines, αγνοούνται.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι 5 που θεωρούνταν αγνοούμενοι, βρέθηκαν. Μέσα σε ελάχιστον χρόνο έγινε γνωστό ότι είναι νεκροί.

 

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ’οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε στο αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

  • Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

Τα ατυχήματα που αφορούν αεροσκάφη είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία.

Το πιο σοβαρό από αυτά συνέβη το 1985, όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines συνετρίβη μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, σκοτώνοντας 520 ανθρώπους, μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στον κόσμο.

Το θαύμα της διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους της Japan Airlines

Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των μελών του πληρώματος και της πυροσβεστικής διασώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες καθώς το αεροσκάφος είχε παραδοθεί στις φλόγες οι οποίες τελικά το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Επιβεβαιώνοντας την φήμη της Ιαπωνίας ως μιας από τις χώρες με την υψηλότερη ασφάλειας στις συγκοινωνίες, τα συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν τους επιβάτες, με τους εμπειρογνώμονες να μιλούν για πραγματικό θαύμα, καθώς το αεροπλάνο είχε μετατραπεί σε φλεγόμενη μπάλα.

Ιδιαίτερα καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του πληρώματος που, κατάλληλα εκπαιδευμένο, βοήθησε τους επιβάτες όπως πολλοί εξ αυτών δήλωσαν μετά την διάσωσή τους, ευχαριστώντας το προσωπικό της εταιρείας.

Σε κάποια βίντεο φαίνοονται επιβάτες να εγκαταλείπουν το σκάφος από τις «τσουλήθρες» διαφυγής.

Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν επιβάτες να βγαίνουν από το πίσω μέρος του επιβατικού αεροσκάφους των ιαπωνικών αερογραμμών.

To αεροσκάφος έχει καταστραφεί πλήρως, ενώ ό,τι έχει απομείνει από τον σκελετό του φλέγεται ακόμη. Τα καύσιμα “φούντωσαν’ τη φωτιά κι έλιωσαν στην κυριολεξία το σκάφος. Όλο το σκαρί καίγεται από όλες τις πλευρές

Mε πληροφορίες από Reuters/SkyNews/BBC

Με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της ισραηλινής Μοσάντ συνελήφθησαν στην Τουρκία 33 άτομα * Αναζητούνται 13 ακόμη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: