Από την Πορτογαλία στον Πειραιά: Στην Αθήνα Τσικίνιο και Όρτα για να υπογράψουν με τον Ολυμπιακό

File Photo Former Braga’s player Andre Horta attend a press conference in Naples, Italy, 11 December 2023. EPA/CESARE ABBATE




Πανέτοιμος για να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Τσικίνιο στις πρώτες δηλώσεις του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από την Μπενφίκα στους Πειραιώτες, έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Πορτογάλος μέσος, που έμεινε ελεύθερος τον προσεχή Ιούλιο, είχε συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους» για συμβόλαιο με καλοκαιρινή ημερομηνία έναρξης.

Ακολούθως ο Ολυμπιακός ήρθε αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/1) σε συμφωνία με τη διοίκηση των «αετών» της Λισαβόνας για να αποκτήσει από τώρα τον 27χρονο μέσο, καταβάλλοντας μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης 25%.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Σίγουρα η παρουσία των Πορτογάλων στον Ολυμπιακό είναι σημαντική και θα με βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή μου. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της…», τόνισε ο Τσικίνιο, δηλώνοντας ανυπόμονος να ξεκινήσει δουλειά με τους «ερυθρόλευκους».

Μαζί με τον Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (19/1) κι άλλον έναν ποδοσφαιριστή απ’ την Πορτογαλία, τον Αντρέ Όρτα της Μπράγκα, ο οποίος θα «μετακομίσει» το επόμενο εξάμηνο στον Πειραιά ως δανεικός, με οψιόν αγοράς.

Ο Πορτογάλος μέσος στις πρώτες δηλώσεις του έκανε ειδική μνεία στον Κάρλος Καρβαλιάλ με τον οποίο συνεργάστηκαν με επιτυχία στην Μπράγκα, ενώ αναφέρθηκε και τον Κώστα Φορτούνη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα αγωνιστώ σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο. Ξέρω τον προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω εδώ. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες», τόνισε ο Όρτα στις πρώτες του δηλώσεις για να προσθέσει:

«Ξέρω αρκετούς από τους παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα, όπως τον αρχηγό μας, Κώστα Φορτούνη. Είμαι έτοιμος να δουλέψω και να βοηθήσω την ομάδα. Υπόσχομαι στον κόσμο ότι θα δουλέψω σκληρά».

Φέτος ο Αντρέ Όρτα μέτρησε 25 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ με τη φανέλα της Μπράγκα, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στην Μπενφίκα και στους Λος Άντζελες Γκάλαξι της αμερικανικής MLS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ|

 

Στους «16» του Australian Open προκρίθηκε o Στέφανος Τσιτσιπάς: Επικράτησε άνετα με 3-0 του Λούκα Βαν Ασε, στη Μελβούρνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: