Βίασαν κατά συρροή γυναίκες και άνδρες οι τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου: Βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες σε έρευνα σοκ

FILE PHOTO: Πτώματα εκτελεσμένων Ισραηλινών αμάχων στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά δίπλα στη Γάζα. EPA/ATEF SAFADI




Η Χαμάς είχε προμελετημένο σχέδιο να χρησιμοποιήσει τη σεξουαλική βία ως όπλο πολέμου, δήλωσε σήμερα Ισραηλινή δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, επαναλαμβάνοντας πολλαπλές άλλες κατηγορίες για βιασμούς στην διάρκεια της φονικής επιδρομής της Χαμάς στο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου.

Η καθηγήτρια Ρουθ Χαλπερί – Καντάρι είπε ότι είδε βίντεο με γυναίκες σε πολλές τοποθεσίες των οποίων η κατάσταση δεν της άφησε «καμία αμφιβολία» ότι είχαν βιαστεί.

Στο Ισραήλ υπάρχει οργή για την καθυστέρηση ορισμένων οργάνων του ΟΗΕ να αναγνωρίσουν τους ισχυρισμούς για τις σεξουαλικές θηριωδίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ οι ισραηλινές αρχές διερευνούν στοιχεία για σεξουαλικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Το μέγεθος της σεξουαλικής βίας που χρησιμοποίησε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις του Οκτωβρίου δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά η ισραηλινή αστυνομία λέει ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.500 μαρτυρίες από μάρτυρες και ιατρούς.

 

Εικόνες και ζωντανά πλάνα που μεταδόθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς, έδειξαν τη φρικτή φύση των επιθέσεων στο φεστιβάλ Supernova.
Μια σειρά από ομαδικούς βιασμούς μέχρι σεξουαλικούς ακρωτηριασμούς δολοφονημένων θυμάτων διερευνάται επίσης από την αστυνομία.

«Είδα μια σειρά από μαρτυρίες από πρώτο χέρι, αυτόπτες μάρτυρες, για παράδειγμα ενός επιζώντα που κρύφτηκε στους θάμνους και είδε μια γυναίκα δίπλα της να βιάζεται από αρκετούς άνδρες», είπε η καθηγήτρια  στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

Είπε επίσης ότι μίλησε με έναν νοσηλευτή που περιέθαλψε μια γυναίκα που έχασε μια απειλητική για τη ζωή της  ποσότητα αίματος μετά από τον βιασμό της, όπως κατήγγειλε, από τέσσερις άνδρες.

«Είδα πλάνα και φωτογραφίες από πολλά πτώματα σε διάφορα σημεία,  των οποίων η κατάσταση εμφάνιζε το ίδιο μοτίβο ακρωτηριασμού και δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι γινόταν βιασμός σε αυτές τις γυναίκες πριν εκτελεστούν», είπε.

“Αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι μια τέτοια συγκέντρωση περιπτώσεων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα – λιγότερο από μια μέρα – σε πολλές τοποθεσίες, δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν υπήρχε σχέδιο, προσχεδιασμός, για τη χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου».

 

Η Χαμάς αρνείται αυτές τις καταχρήσεις. Ένας αξιωματούχος της, ο Μπασέμ Ναϊμ,  είπε στην Washington Post ότι η οργάνωση  θεωρεί «οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση ή δραστηριότητα εκτός γάμου είναι εντελώς απαγορευμένη» – από το Ισλάμ.

Ισραηλινές ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών και νομικοί καλούν τους διεθνείς οργανισμούς να αναγνωρίσουν δημοσίως τις αναφορές για βία με βάση το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, στον απόηχο των επιθέσεων της Χαμάς.

Η καθηγήτρια Χαλπερίν – Καντάρι -η οποία πέρασε 12 χρόνια ως μέλος της σύμβασης του ΟΗΕ για τις διακρίσεις κατά των γυναικών, είπε ότι η ίδια και πολλοί άλλοι ακτιβιστές έχουν καλέσει τα όργανα του ΟΗΕ να αναγνωρίσουν αυτά τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

“Δυστυχώς, μέχρι πριν από μια εβδομάδα, κανένας από αυτούς δεν είπε τη ρητή λέξη “σεξουαλική βία”. Τους πήρε περισσότερες από επτά εβδομάδες”, είπε.

Η καθηγήτρια επισκέφθηκε τον ΟΗΕ στη Γενεύη μόλις πριν από μια εβδομάδα για να επιστήσει την προσοχή στη σεξουαλική βία της Χαμάς.
Οι Γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσαν μια δήλωση – οκτώ εβδομάδες μετά τις επιθέσεις – αναγνωρίζοντας τις αναφορές για φρικαλεότητες με βάση το φύλο.
«Αυτό τους πήρε πάρα πολύ, πάρα πολύ», πρόσθεσε η καθηγήτρια.

 

Και άνδρες ανάμεσα στα θύματα των βιαστών της Χαμάς

Ο Γιαέλ Σέρερ από την ομάδα Survivors of Sexual Violence [Επιζήσαντες Σεξουαλικής Βίας] είπε στο BBC ότι και άνδρες έπεσαν επίσης θύματα σεξουαλικής βίας στις 7 Οκτωβρίου.

Ανέφερε ότι συγκεντρώνονται αποδεικτικά στοιχεία από ορισμένους επιζώντες των επιθέσεων, καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες και τους πρώτους ανταποκριτές, που αναφέρουν λεπτομερώς τη βία αυτή.

«Υπήρξε σεξουαλική επίθεση και βιασμός και των δύο φύλων σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ… έχουμε λίγους επιζώντες – όχι πολλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν με πολλούς τρόπους», είπε.
Αυτό περιλάμβανε τη βία που ασκήθηκε στα σώματα των θυμάτων μετά το θάνατό τους, πρόσθεσε η Σέρερ.

«Είδαμε επίσης ανθρώπους που αιμορραγούσαν… [και] ανθρώπους που ήταν δεμένοι σε έπιπλα με κολλητικές ταινίες και δεν ήταν ντυμένοι, πολλών ηλικιών».

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Λιμοκτονία και κακοποίηση στα «ορφανοτροφεία» του Τσαουσέσκου: Νέα στοιχεία για τα κολαστήρια της κομμουνιστικής εποχής της Ρουμανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: