Στην Σύνοδο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ ο Γιωργάλλας: Η σημασία της παρουσίας των Κυανόκρανων στην Κύπρο

FILE PHOTO Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γιωργάλλας. Φωτογραφία via Μιχάλης Γιωργάλλας, Michalis Giorgallas, @GiorgallasM




Στη Γκάνα μετέβη ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, για να λάβει μέρος στις εργασίες Υπουργικής Συνόδου των κρατών – μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κατά την οποία θα αξιολογηθούν οι προκλήσεις και θα εξεταστούν τρόποι βελτίωσης της απόδοσης των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ειρηνευτική διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποτελεί την κορυφαία συνάντηση υψηλού επιπέδου του Οργανισμού για τη διατήρηση της ειρήνης, πραγματοποιείται ανά διετία, με τη συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας. Στη διάσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα κράτη – μέλη που εκπροσωπούνται στην ειδική επιτροπή για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

  • Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκειά της, ο Υπουργός Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τη σημασία της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο και να τονίσει ότι η χώρα αποτελεί ένα από τα λίγα κράτη – μέλη του ΟΗΕ, που αφενός φιλοξενεί ειρηνευτική αποστολή, αφετέρου συνεισφέρει με προσωπικό σε αποστολές του Οργανισμού.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Άμυνας θα έχει διμερείς επαφές με ομόλογούς του, αντιπροσωπίες άλλων χωρών και αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκατάσταση του starus quo σε Πύλα και Άγιο Δομέτιο λέει ο εκπρόσωπος των Κυανόκρανων, Αλιμ Σιντίκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: