Σφοδρό κατηγορητήριο εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν: Ο υιός του Προέδρου των ΗΠΑ ξόδευε χρήματα για ναρκωτικά, για συνοδούς και πολυτελή ζωή χωρίς να πληρώνει φόρους

FILE PHOTO: epa10897333 Hunter Biden (C), son of US President Joe Biden, arrives to be arraigned at the US Federal District Court in Wilmington, Delaware, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο Χάντερ Μπάιντεν (Hunter Biden) κατηγορήθηκε για φορολογικά εγκλήματα στην Καλιφόρνια, -είναι το δεύτερο κατηγορητήριο εναντίον του από τον ειδικό σύμβουλο David Weiss- καθώς αντιμετωπίζει έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών του.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει τρεις φορολογικές κατηγορίες σε σχέση με τη φοροδιαφυγή και την κατάθεση ψευδούς δήλωσης, καθώς και έξι κατηγορίες για ποινή που αφορά την μη καταβολή φόρων μεταξύ του 2016 και του 2019.

“Ο Hunter Biden ασχολήθηκε με ένα τετραετές πρόγραμμα στο οποίο επέλεξε να μην πληρώσει τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους που όφειλε για τα φορολογικά έτη 2016 έως το 2019 και για να αποφύγει την αξιολόγηση των φόρων για το φορολογικό έτος 2018 όταν κατέθεσε ψευδή δήλωση”, έγραψαν οι εισαγγελείς σε δελτίο τύπου την Πέμπτη το βράδυ.

Το γραφείο του Weiss ισχυρίζεται επίσης ότι ο κ. Μπάιντεν απέσυρε εκατομμύρια από την εταιρεία του, υπονομεύοντας τη διαδικασία παρακράτησης μισθοδοσίας και φόρου, καθώς και “δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια σε έναν υπερβολικό τρόπο ζωής αντί να πληρώνει τους φορολογικούς λογαριασμούς του”.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου κατηγορούν επίσης τον Μπάιντεν ότι δεν κατάφερε να αποδώσει φόρους για το 2015 από το 2018 και να μην πληρώσει εγκαίρως τους φόρους του 2016, 2017, 2018 και 2019, “παρά την πρόσβαση σε κεφάλαια που είχε για να πληρώσει ορισμένους ή όλους αυτούς τους φόρους”.

Σύμφωνα με καταθέσεις στο δικαστήριο έκανε 7 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ των ετών 2016 και 2020.

“Μεταξύ του 2016 και του Οκτωβρίου 2020, ο εναγόμενος ξόδεψε αυτά τα χρήματα για ναρκωτικά, για συνοδούς και φίλες του, για πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα ακίνητα, εξωτικά αυτοκίνητα, ρούχα και άλλα αντικείμενα προσωπικής φύσης”, γράφουν οι εισαγγελείς.

“Εν ολίγοις, πλήρωνε για όλα εκτός από τους φόρους του.”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ: Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την «απόλυτη ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: