Ο Λευκός Οίκος εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον Νετανιάχου για τον πόλεμο: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για την κρίσιμη αποστολή του Τζέικ Σάλιβαν (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, βρίσκεται στο Ισραήλ σε μία κρίσιμη αποστολή που αφορά όχι μόνο την επόμενη μέρα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Σάλιβαν μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Μπάιντεν για προστασία των αμάχων. Το μήνυμα του Λευκού Οίκου είναι αυτό: δεν θα σας πούμε πως θα πολεμήσετε. Αλλά πρέπει να σταματήσουν τα ανεξέλεγκτα κτυπήματα, το 50% εκ των οποίων έπληξαν μη στρατιωτικούς στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Action24 και του Omega Channel της Κύπρου, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του για τα προβλήματα στις σχέσεις του Ισραήλ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που σίγουρα χαροποιούν τον Βλαντιμπιρ Πούτιν και για το (σχεδόν) αδιέξοδο στη χρηματοδότηση της Ουκρανίας:

Μετέδωσε σχετικά:

Έχει μεγάλη σημασία ότι πριν πάει στο Ισραήλ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, συναντήθηκε χθες στο Ριάντ με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Ριάντ.

Συζήτησαν μια σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών για τη δημιουργία νέων συνθηκών για μια διαρκή και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Συζήτησαν επίσης την ανθρωπιστική απάντηση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για αύξηση της ροής κρίσιμης βοήθειας.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να φέρει με το μέρος του τη Σαουδική Αραβία για την επόμενη μέρα. Η Αμερική υποστηρίζει ότι η Λεωρίδα της Γάζς πρέπει να υπαχθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή. Το Ισραήλ δεν έχει πρόβλημα με αυτή τη διευθέτηση, η Χαμάς διαφωνεί και χώρες όπως η Τουρκία, υποστηρίζουν την οργάνωση, κάτι που προκαλεί μεγάλη δυσφορία στην Ουάσιγκτον.

Ήδη κτυπήθηκαν τουρκικές οντότητες για συνεργασία με τη Χαμάς, αλλά και τη Ρωσία, αλλά δεν πειράχτηκε η κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία είναι αυτή που παραβιάζει τις κυρώσεις.

Μετά τον κ. Σάλιβαν θα επισκεφθεί το Ισραήλ και ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Λόιντ Όστιν τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στον Ισραηλινό ομόλογό του για να εκφράσει την υποστήριξη του στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Την ίδια στιγμή δηλώνει στον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τους ομήρους.

Παίζουν όλοι το γνωστό παιγνίδι. Ναι στον πόλεμο, όχι στα ανεξέλεγκτα κτυπήματα που προκαλούν θανάτους αμάχων.

Πάντως, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα στον, Τζέικ Σάλιβαν, που όπως είπαμε πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να νικηθεί η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία Reuters και AFP, (μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ) από το Τελ Αβίβ:

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς «μέχρι την απόλυτη νίκη», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι μίλησε με τον Σάλιβαν για τις περιφερειακές απειλές, όπως είναι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Συζήτησαν επίσης για την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς και τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους στη Γάζα.

«Είπα στους Αμερικανούς φίλους μας ότι οι ηρωικοί μαχητές μας δεν έπεσαν μάταια. Μέσα από τη βαθιά οδύνη για τον χαμό τους, είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι να εξοντωθεί η Χαμάς, μέχρι την απόλυτη νίκη» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Το γραφείο του Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ενώ ανταλλάσσει χειραψία με τον Σάλιβαν στο Τελ Αβίβ.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Σάλιβαν είπε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι θα συζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πολέμου και θα προτρέψει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να περάσουν «σε μια διαφορετική φάση» των επιχειρήσεών τους στη Γάζα. Ωστόσο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα «θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Λευκός Οίκος εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον Νετανιάχου για τον πόλεμο: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για την κρίσιμη αποστολή του Τζέικ Σάλιβαν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: