DNA του αδελφού του δράστη βρέθηκε στη δολοφονική φωτοβολίδα και πυρίτιδα στα χέρια 26χρονου: Οργανωμένος στρατός οι χούλιγκαν στου Ρέντη με αρχηγούς, «λοχίες», «διαβιβαστές» και «αποθηκάριους»

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις οδηγούν στην ανακρίτρια Πειραιά τον 18χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος 31χρονου αστυνομικού, Πειραιάς, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια με οπαδούς στις 7/12 έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Μετά την σημερινή προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Τέλος, αδιάκοπη είναι η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».




 

Η «πυραμίδα» της οπαδικής οργάνωσης

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν και από την έρευνα των αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη χαρτογράφηση του σχεδίου, καθώς και τη δομή της οπαδικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, καταγράφεται ενας αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας», είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου, στους «λοχίες».

Οι «λοχίες» με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης.




Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media.

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει ο αποθηκάριος, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό και «ντελιβεράς», ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να ενταχθεί ο 18χρονος: Προφυλακιστέος για τα επεισόδια στου Ρέντη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: