Κομματική πειθαρχία για όλους στη ΝΔ, εκτός Σαμαρά λέει η κυβέρνηση: Η «Νέα Αριστερά» θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τους παράτυπους μετανάστες

File Photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Η κομματική πειθαρχία ισχύει για όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σε σχέση με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροοπολογία που αφορά στους παράνομους μετανάστες.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς και εκτός από αυτόν, ναι, θα υπάρξει κομματική πειθαρχία», είπε ο κ. Μαρινάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για νομιμοποιήση παράνομων μεταναστών», συμπλήρωσε.

Ψηφίζει η ΝΕΑ Αριστερά

«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου την τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει το δικαίωμα χορήγησης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν χωρίς άδεια στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, την οποία κατέθεσε ο Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

«Είναι θετικό βήμα, ελλιπές αλλά θετικό. Αυτή η τροπολογία δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί πέρα από το ότι εμείς θα την ψηφίζαμε για λόγους αρχών είναι και μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM 90,1” «Νομίζουμε ότι είναι το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει και αποδεικνύει ότι η κοινωνία είναι πραγματιστική. Έχουμε τόσους μετανάστες οι οποίοι είναι αόρατοι… Ο κυνικός ρεαλισμός που βασίζεται πάνω σε ιδεολογήματα τύπου «όχι γιατί θα τους νομιμοποιήσουμε και θα μείνουν εδώ και θα γίνουμε τόπος προσέλκυσης κλπ» δεν βασίζεται πουθενά, ούτε στην ιστορία.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία Καιρίδη για τις άδειες παραμονής σε μετανάστες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: