Η κατάσταση στο ΓεΣΥ και το «κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Αγκυρα» στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η άφιξη της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό μετά την Πρωτοχρονιά, πληροφορίες για πρόσκληση του Προέδρου  Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα από τον Ερντογάν και η μελέτη για την ευρωστία του ΓεΣΥ μέχρι το 2031, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Άλλα κύρια θέματα είναι η συμφωνία για τους χαμηλόμισθους του Δημοσίου, το σχέδιο νομοθεσίας της ΕΕ για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, η διαμαρτυρία των αγροτών χθες έξω από το Προεδρικό, οι αναφορές του Υπουργού Ενέργειας για επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη» και η προώθηση της υποψηφιότητας Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα», γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Αλλού γράφει ότι απομακρύνεται έως το 2030 το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη». Σε άλλο θέμα γράφει για φωνές απόγνωσης των αγροτών και πολύωρη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έρχεται και πιάνει δουλειά η απεσταλμένη του Γκουτέρες», γράφει ότι η Μαρία Άνχελα Ολγκίν αναμένεται στην Κύπρο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Αλλού γράφει ότι «ψήνεται» η υποψηφιότητα Τορναρίτη για τη δημαρχία της πρωτεύουσας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου που βλέπει ένταση κινδύνων στην οικονομία.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «ΓεΣΥ με μισό δισ. απόθεμα», γράφει ότι νέα αναλογιστική μελέτη προβλέπει σιδεροκέφαλο σύστημα μέχρι το 2031.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διαμαρτυρία των αγροτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, γράφοντας ότι πήγαν με τα τρακτέρ και πήραν €4,3 εκατ. Αλλού γράφει ότι έβγαλαν τον Τορναρίτη από το μανίκι για τη δημαρχία Λευκωσίας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συμφωνία για χαμηλόμισθους, αφήνοντας έξω τους χαμηλόμισθους», γράφει ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ απέρριψε το προσχέδιο συμφωνίας που αφήνει εκτός εργαζόμενους χαμηλών κλιμάκων. Αλλού γράφει ότι παραδέχθηκε τη διαρροή λυμάτων στον ποταμό Καμμίτση ο ΧΥΤΥ Κόσιης. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι βγήκαν στους δρόμους οι γεωργοί με τα τρακτέρ τους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η πολιτεία υποβαθμίζει του στόχου παρακολούθησης δημοσιογράφων», γράφει ότι το σχέδιο νομοθεσίας της ΕΕ για «έκτακτες περιπτώσεις» θα παρέχει ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης.

Αλλού γράφει ότι πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί διαδήλωσαν έξω από το Προεδρικό την Τρίτη ζητώντας να δοθεί κρατική στήριξη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν νέους προορισμούς για το καλοκαίρι

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αργεί να λάμψει το άστρο της Μακαρίου», γράφει για το πώς μπορεί η λεωφόρος να αποκτήσει ταυτότητα και την παλιά της αίγλη, την ώρα που η κίνηση στα Mall είναι αυξημένη.

Αλλού γράφει ότι παραμένει στάσιμη η οικονομία και γίνονται φτωχότερα τα βρετανικά νοικοκυριά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των Κυπρίων, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτός Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των 153 χωρών που ψήφισαν υπέρ της άμεσης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα: Η ψήφος όλων των κρατών [λίστα, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: