Γιατί έγινε τώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Μπάιντεν με τον ισλαμιστή Ερντογάν; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου για το “πάγωμα” της ένταξης της Σουηδίας και των F-16

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Η συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, ήταν αφιερωμένη στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρονται τα εξής:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως σύμμαχο το συντομότερο δυνατό και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2024 στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στα πρόσφατα εποικοδομητικά βήματα που έγινα στη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τον πόλεμο στη Γάζα και ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την προστασία των αμάχων και την ανάγκη για έναν πολιτικό ορίζοντα για τον παλαιστινιακό λαό.




  • Με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ματ Μίλερ, είχαμε τον παρακάτω διάλογο σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ευχαριστώ. Πώς είναι η κατάσταση με τη Σουηδία, Ματ; Διότι υπάρχουν αναφορές ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε στον Υπουργό Blinken την περασμένη Παρασκευή ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Έχετε κάτι που σας ενδιαφέρει να μας πείτε;

ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΛΕΡ: Θα πω ότι συνεχίζουμε να καθιστούμε σαφές στην τουρκική κυβέρνηση ότι πιστεύουμε ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό. Έχει καθυστερήσει πολύ. Η Σουηδία είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για να την πιέσουμε να εγκρίνει αυτήν την ένταξη το συντομότερο δυνατό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα “πάθη” του Προέδρου Μπάιντεν για τον υιό του Χάντερ, και το “απολωλός πρόβατο” του Λευκού Οίκου: Ο παράγοντας Μενέντεζ στην ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: