Ανθρωποκυνηγητό για τον αδίστακτο πιστολέρο που αιματοκύλισε το Γκάζι: Κρατείται ο συνεργός του, έχει βαρύ ποινικό μητρώο

Περιπολικά και αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο των πυροβολισμών στο Γκάζι. Photo via action24 (glomex)




Στον εντοπισμό του ιδιαίτερα επικίνδυνου πιστολέρο αλλά και του τζιπ που οδηγούσε και ενδεχομένως ήταν ενοικιασμένο, επικεντρώνονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ανακοίνωσε τη σύλληψη 33χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα.

Ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις όταν και άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές αρχές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων, διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Βαρύ παρελθόν με διακίνηση μεταναστών , όπλα και ναρκωτικά έχει ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη για τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς του συμπατριώτη του σε βάρος τριών νεαρών από την Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι.

Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα και τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ακρως επικίνδυνος

Ο επονομαζόμενος πιστολέρο, ηλικίας περίπου 37 ετών, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, χαρακτηρίζεται αδίστακτος, κάτι που αποδεικνύεται στο βίντεο όπου τραβάει όπλο και πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρία άτομα.

Χαρακτηρίζεται λοιπόν ιδιαίτερα επικίνδυνος και εκφράζεται ανησυχία ότι ενδεχομένως να επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία από κάποιο από τα παράνομα περάσματα που υπάρχουν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Προανακριτικά ο 33χρονος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη που είχε το συγκεκριμένο περιστατικό.
Πέρασαν όπως είπε με το τζιπ, «έπεσαν σε μία λακκούβα, έριξαν νερά και η παρέα των Κρητικών αντέδρασε. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο κι ενώ φάνηκε αρχικά ότι θα είναι μια συμπλοκή με μαχαίρια, είδε τον φίλο του να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εξ επαφής τους τρεις άνδρες.

Από την παρέα των Κρητικών, ο 34χρονος υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για να αφαιρεθεί η σφαίρα, η οποία είχε σφηνωθεί στο κρανίο του. Παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι άλλοι δύο τραυματίες ο αδερφός του και ένας ακόμη, μπήκαν σε κανονικό θάλαμο και υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας τους.

Πηγή: ertnews

Εξουδετερώθηκε ενεργή βόμβα έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί: Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο 100 [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: