Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το Κερέμ Σαλόμ, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

File Photo Palestinians people who had fled their homes from the north Gaza, carry their belongings as they move to a United Nations-run school in central Gaza City on 20 November 2012. The UN school was opened to accomodate Palestinian familes after Israel Air Force distributed leaflets to warn people who live in the north of Gaza Strip of impending airstrikes. EPA/ALI ALI




Το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα άνοιξε σήμερα για φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου, δήλωσε εκπρόσωπος από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το σημείο διέλευσης είχε κλείσει για φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια μετά την πολυαίμακτη επίθεση μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα η βοήθεια παραδιδόταν αποκλειστικά μέσω του περάσματος της Ράφα στη Γάζα με την Αίγυπτο, κάτι που σύμφωνα με το Ισραήλ, μπορούσε να διευκολύνει μονάχα την είσοδο 100 φορτηγών την ημέρα.

Το Ισραήλ συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να ξανανοίξει το σημείο διέλευσης για φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια.

Παράλληλα, χθες, οι συγγενείς των ομήρων ενέτειναν τις εκκλήσεις τους στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον ωθήσουν να συνάψει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι σκότωσε «από λάθος» τρεις από τους ομήρους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πέντε νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: