Σκοτώστε τον πατέρα μου αν δεν αφήσουν όλους τους ομήρους, λέει ο γιος του φυλακισμένου ιδρυτή της Χαμάς – Πρώην αρχιτρομοκράτης και κατάσκοπος του Ισραήλ [videos]

FILE PHOTO: Ο γιός του συνιδρυτή της Χαμάς απευθύνεται στην αποστολή του ΟΗΕ στο Ισραήλ και μιλά για την Χαμάς “από μέσα”. Screenshot via YouTube@DaJobnik/




Ο Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ,  ο γιος του συνιδρυτή της Χαμάς, Σεΐχη Χασάν Γιουσέφ, κάλεσε το Ισραήλ να θέσει ένα χρονικό όριο στην τρομοκρατική οργάνωση προκειμένου να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους που κρατά και να σκοτώσει τους ηγέτες της – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πατέρα του – εάν η τρομοκρατική οργάνωση δεν συμμορφωθεί.

Η έκκλησή του προς το Ισραήλ δημοσιοποιήθηκε με ανάρτησή του χθες στο X:

“Η Χαμάς διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας… Θέλουν να απελευθερώσουν χιλιάδες κατά συρροή δολοφόνους φέρνοντάς τους πάλι πίσω στους δρόμους με αντάλλαγμα τους Ισραηλινούς ομήρους. Το Ισραήλ δεν μπορεί να το αντέξει αυτό, αλλά και η ανθρωπότητα δεν μπορεί να το αντέξει αυτό – γιατί η απελευθέρωση κατά συρροή δολοφόνων σημαίνει τον θάνατο  πολλών άλλων αθώων ανθρώπων», είπε ο Γιούσεφ.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να συμβιβαστεί», τόνισε ο γιος του συνιδρυτή της Χαμάς.

«Καταλαβαίνω ότι το Ισραήλ έπρεπε να συμβιβαστεί  για να απελευθερώσει παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και ανυπεράσπιστους πολίτες», ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι εναπομείναντες όμηροι – ειδικά στρατιώτες, [και] εκείνοι που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους αμάχους στις νότιες κοινότητες όταν συνελήφθησαν – θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου και το Ισραήλ πρέπει να μετατοπίσει την προτεραιότητά του από μια αποστολή διάσωσης ομήρων σε μια επίθεση που να επικεντρώνεται στην εξάλειψη της Χαμάς».

  • Ο Γιούσεφ προειδοποίησε ότι η Χαμάς θα προσπαθήσει να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις επ’ αόριστον προκειμένου να αποφύγει τον τερματισμό της εκεχειρίας.

Αναφέρθηκε στα μέλη της Χαμάς που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, λέγοντας “Το Ισραήλ πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί. Αυτή είναι η στιγμή που το Ισραήλ πρέπει να χρησιμοποιήσει τα κτήνη της Χαμάς στις φυλακές για να πιέσει την ηγεσία της Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους”.

“Το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Οι κρατούμενοι όπως ο Ιμπραήμ Χαμέντ και ο Αμπντουλάχ Μπαργκούτι πρέπει να καταδικαστούν σε θάνατο. Η Χαμάς πρέπει να έχει ένα χρονοδιάγραμμα –έναν μήνα ή δύο ή έξι μήνες– για να επιστρέψει τους ομήρους και εάν δεν επιστρέψει τους ομήρους εντός της προθεσμίας, το  Ισραήλ πρέπει να εκτελέσει στη φυλακή τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς, ειδικά τους κατά συρροή δολοφόνους», λέει ο Γιούσεφ.

Όταν λέω να εκτελέσει κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς , εννοώ ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αυτό περιλαμβάνει τον πατέρα μου, τον συνιδρυτή του κινήματος της Χαμάς. Σε αυτόν τον πόλεμο, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις”, πρόσθεσε ο Γιουσέφ.

“Έκανα ένα λάθος, πριν από 10 ή 15 χρόνια, όταν του έσωσα τη ζωή πολλές φορές… Υποτίθεται ότι πέθαινε για τις πράξεις του. Του έσωσα τη ζωή. Τα πράγματα δεν άλλαξαν, τα πράγματα έγιναν χειρότερα”, θρηνούσε.

  • “Δίνω την άδεια στην ισραηλινή κυβέρνηση να εκτελέσει όλους τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς στη φυλακή πριν τους κυνηγήσουμε στη Γάζα και πριν τους κυνηγήσουμε στο Κατάρ. Και πάλι, ξεκαθαρίζω: καμία εξαίρεση για κανέναν”.

«Αν αυτό θέλει η Χαμάς, την απελευθέρωση αυτών των κατά συρροή δολοφόνων, τότε κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το κεφάλι του φιδιού», τόνισε ο Γιουσέφ. “Το κεφάλι του φιδιού αυτή τη στιγμή δεν είναι στο Κατάρ ή στη Γάζα, είναι στις ισραηλινές φυλακές. Εάν το Ισραήλ ξέρει πώς να διαχειριστεί και να παίξει αυτό το χαρτί ενάντια στη Χαμάς, σας εγγυώμαι την επιστροφή όλων των ομήρων και την ήττα της Χαμάς».

Ο Γιούσεφ ζήτησε επιπλέον να μην χρησιμοποιηθεί το Κατάρ ως μεσολαβητής, εφόσον επιτρέπει στους ηγέτες της Χαμάς να παραμένουν στη χώρα και το Ισραήλ να το αντιμετωπίζεται ως εχθρικό κράτος έως ότου η Ντόχα διώξει τη Χαμάς.

Ο γιος του συνιδρυτή της Χαμάς πρόσθεσε ότι, στη Γάζα, ο Ισραηλινός Στρατός θα πρέπει να επικεντρωθεί στους ηγέτες της Χαμάς και δεν θα πρέπει να αισθάνεται πίεση για να ολοκληρώσει τους στόχους του εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Πρόσθεσε ότι ο στρατός θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικός από όσο είναι ήδη για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους σε αυτό το στάδιο.

 

 

Ποιος είναι ο “Πράσινος Πρίγκιπας” Γιουσέφ

Ο Παλαιστινιακής καταγωγής και νυν Αμερικανός πολίτης Mοσάμπ Χασάν Γιουσέφ, ο επονομαζόμενος  ” Πράσινος Πρίγκιπας “, γεννημένος στις 5 Μαΐου 1978 στη Ραμάλα, εργάστηκε μυστικά για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Shin Bet από το 1997 έως το 2007.

Η Shin Bet , η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ, τον θεωρούσε την πιο πολύτιμη πηγή της εντός της ηγεσίας της Χαμάς . Οι πληροφορίες που παρείχε ο Γιούσεφ απέτρεψαν δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας και δολοφονίες Ισραηλινών, αποκάλυψαν πολυάριθμους πυρήνες της Χαμάς και βοήθησαν το Ισραήλ να βρει πολλούς τρομοκράτες και να φυλακίσει τον πατέρα του, τον συνιδρυτή της Χαμάς, Σεΐχη Χασάν Γιουσέφ .

Τον Μάρτιο του 2010, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο Son of Hamas .

Το 1999, ο Γιούσεφ ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και το 2007 μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αίτημά του για πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε δεκτό εν αναμονή  το 2010.

Ο πατέρας του, σεΐχης Χασάν Γιουσέφ , είναι συνιδρυτής της Χαμάς που πέρασε πολλά χρόνια στις ισραηλινές φυλακές .

Όταν ο Γιούσεφ μεγάλωνε, ήθελε να γίνει μαχητής, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ήταν το αναμενόμενο από τα παλαιστίνια παιδιά στη Δυτική Όχθη .

Ο Γιούσεφ συνελήφθη για πρώτη φορά όταν ήταν δέκα ετών, κατά τη διάρκεια της Πρώτης Ιντιφάντα , επειδή πέταξε πέτρες στους Ισραηλινούς εποίκους . Έκτοτε, συνελήφθη και φυλακίστηκε από το Ισραήλ πολλές φορές. Ως μεγαλύτερος γιος του πατέρα του, θεωρήθηκε ως ο κληρονόμος του,  και έγινε σημαντικό μέρος της οργάνωσης της Χαμάς.

Ο Γιούσεφ έχει γράψει και έχει πει, ακόμη και πολύ πρόσφατα, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ότι είδε πως πρέπει να αλλάξει πορεία μετά από μια θητεία σε μια ισραηλινή φυλακή στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Στη φυλακή Megiddo, είδε κρατούμενους της Χαμάς να επιδίδονται σε μια βάναυση εκστρατεία διάρκειας ενός έτους για να ξεριζώσουν υποτιθέμενους Παλαιστίνιους συνεργάτες του Ισραήλ. «Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η Χαμάς βασάνισε και σκότωσε εκατοντάδες κρατούμενους», είπε, παρουσιάζοντας έντονες αναμνήσεις από βελόνες που μπήκαν κάτω από νύχια, τσιγάρα που σβήνονταν πάνω σε γυμνά κορμιά και σώματα απανθρακωμένα με καμένα πλαστικά. Πολλοί, αν όχι όλοι, δεν είχαν καμία σχέση με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις κραυγές τους», συνέχισε. “Άρχισα να κάνω μια ερώτηση στον εαυτό μου. Τι θα γινόταν αν η Χαμάς κατάφερνε να καταστρέψει το Ισραήλ και να χτίσει ένα κράτος. Θα καταστρέψουν τον λαό μας με αυτόν τον τρόπο;”

Ο Γιούσεφ είπε ότι οι αμφιβολίες του για το Ισλάμ και τη Χαμάς άρχισαν να σχηματίζονται όταν συνειδητοποίησε τη βαρβαρότητα της Χαμάς και ότι μισούσε τον τρόπο με τον οποίο η Χαμάς χρησιμοποίησε τις ζωές των πονεμένων αμάχων και παιδιών για να πετύχει τους στόχους της. Ο Γιουσέφ, κρατούμενος το 1996, ενώ βρισκόταν στη φυλακή αποφάσισε να δεχτεί μια προσφορά του Shin Bet για να γίνει πληροφοριοδότης.

 

Κατασκοπευτική καριέρα

Ξεκινώντας με την απελευθέρωσή του από τη φυλακή το 1997, ο Γιουσέφ θεωρήθηκε η πιο αξιόπιστη πηγή της Shin Bet στην ηγεσία της Χαμάς, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Ο Πράσινος Πρίγκιπας» – από το χρώμα της σημαίας της τρομοκρατικής ομάδας και «πρίγκιπας» λόγω της γενεαλογίας του . ως γιος ενός από τους ιδρυτές του κινήματος.

Προκειμένου να αποτρέψει οποιεσδήποτε υποψίες συνεργασίας του Γιουσεφ, η Shin Bet οργάνωσε μια απόπειρα σύλληψης του, λέγοντας στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ να ξεκινήσουν μια επιχείρηση για να τον συλλάβουν. Στη συνέχεια όμως του παρείχαν πληροφορίες που του επέτρεψαν να δραπετεύσει την τελευταία στιγμή. Εκτοτε κρύφτηκε για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Ο Γιούσεφ λέει ότι παρείχε πληροφορίες μόνο με την προϋπόθεση ότι οι «στόχοι» δεν θα σκοτωθούν, αλλά θα συλληφθούν. Αυτό οδήγησε στη σύλληψη πολλών βασικών Παλαιστινίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Ιμπραήμ Χαμίντ, διοικητή της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, και του Μαρουάν Μπαργκούτι .

Επίσης, ο Γιούσεφ ισχυρίζεται ότι απέτρεψε μια συνωμοσία του 2001 για τη δολοφονία του Σιμόν Πέρες , τότε υπουργού Εξωτερικών και αργότερα Προέδρου του Ισραήλ . Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό του Shin Bet, «πολλοί άνθρωποι του χρωστάνε τη ζωή τους και δεν το γνωρίζουν καν».

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Shin Bet, Γκίντεον Έζρα , είπε “υπάρχουν εκατοντάδες συνεργάτες σαν αυτόν. Δεν είναι ασυνήθιστος. Απλώς αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο γι’ αυτό”, αν και πολλοί άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επίσης επαινέσει το έργο του.

Τον Μάιο του 2016, μιλώντας σε μια διάσκεψη της Jerusalem Post στη Νέα Υόρκη, ο Γιούσεφ είπε ότι κάποια στιγμή εργαζόταν και πληρωνόταν ταυτόχρονα από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Παλαιστινιακή Αρχή και τη Χαμάς.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Θρίλερ με τον Κφιρ Μπίμπας: Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν τους ισχυρισμούς της Χαμάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: