Μις Υφήλιος 2023: Για πρώτη φορά κέρδισε τον τίτλο καλλονή από την Νικαράγουα [videos]

Η Μις Νικαράγουα μόλις έχει ανακηρυχθεί Μις Υφήλιος 2023. Photo via X@MissUniverse




Για πρώτη φορά μια καλλονή από την Νικαράγουα στέφθηκε Μις Υφήλιος στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Σαν Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ.

Πρόκειται για την Sheynnis Palacios.

Οι νικήτριες των εθνικών διαγωνισμών 84 χωρών συμμετείχαν στο φετινό «Miss Universe»,  ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν  το μοντέλο Halima Aden, ο σταρ του «Queer Eye» Carson Kressley, η influencer του TikTok Avani Gregg και δύο πρώην νικήτριες, η Janelle Commissiong από το Τρινιδάδ & Τομπάγκο (Miss Universe 1977) και η Iris Mittenaere από τη Γαλλία (Miss Universe 2016).

 

Σύμφωνα με το CNN, είκοσι φιναλίστ ανακοινώθηκαν στην αρχή της λαμπερής εκδήλωσης ενώ μετά τον γύρο με τα μαγιό, ο αριθμός των φιναλίστ μειώθηκε σε 10.

Η εμφάνιση με το βραδινό φόρεμα περιόρισε τον αριθμό των διαγωνιζόμενων στο μισό.

Στη συνέχεια, δύο γύροι ερωτήσεων και απαντήσεων άφησαν μόνο τρεις γυναίκες στον τελικό: την Palacios, την Porsild και τη δεύτερη επιλαχούσα Moraya Wilson από την Αυστραλία.

Όταν ρωτήθηκε στον τελευταίο γύρο η Palacios  με ποιον θα διάλεγε να περάσει μια μέρα από τη ζωής, η Palacios επέλεξε τη Βρετανίδα φιλόσοφο και φεμινίστρια Mary Wollstonecraft του 18ου αιώνα, η οποία είπε ότι έσπασε τα στερεότυπα και «έδωσε μια ευκαιρία σε πολλές γυναίκες». «Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τις γυναίκες σήμερα», πρόσθεσε, μέσω μεταφραστή.

Η Μις Κολομβία, η Camila Avella και η Miss Πουέρτο Ρίκο, Karla Guilfú, ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ ένα άλλο μέλος του top 10, η Ισπανίδα Athenea Pérez, στέφθηκε Miss Congeniality του διαγωνισμού.

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Κεραδικιά Κέρκυρας: Νησίδα Ορθοδοξίας μέσα στο πέλαγος με ιστορία αιώνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: