Η πώληση στεγαστικών δανείων και το μεταναστευτικό στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




O προϋπολογισμός του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, η δημιουργία υφυπουργείων, η συζήτηση για τα δάνεια του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης και οι έρευνες για το βιβλίο «Κράτος Μαφία» είναι τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αλχημείες και πολιτικά τεχνάσματα σε βάρος των προσφύγων» και γράφει ότι «είναι κατώτεροι των περιστάσεων Πρόεδρος – Κυβέρνηση» με τον λειψό προϋπολογισμό του ΦΙΚΒ.

Αναφέρει αλλού ότι καρατόμησαν το ΔΣ της ΔΕΦΑ με τον Υπουργό Ενέργειας να ζητά γνώστες του αντικειμένου μέσω του γνωμοδοτικού συμβουλίου. Η «Α» αλλού γράφει για την συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς και τα κριτήρια που τέθηκαν.

«Το ‘Κράτος Μαφία’ στο κάδρο ξένων ερευνητών» είναι το τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι δικηγόροι από Ελλάδα ή Βρετανία θα ερευνήσουν τον Νίκο Αναστασιάδη για διαφθορά.

Αλλού αναφέρει πως ολοκληρώθηκαν τρεις έρευνες για κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς και η Επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων θα αποφανθεί για τα περαιτέρω. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο νέο νομοθετικό πακέτο για τις εκποιήσεις και τις δυσκολίες.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Χιλιάδες δάνεια προς πώληση» και αναφέρεται σε ΜΕΔ από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης που, με βάση νόμο που πέρασε η Βουλή, θα πωληθούν σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Αλλού γράφει ότι 1.500 ασυνόδευτα παιδιά είναι στην φροντίδα του κράτος και η ανέγερση δομών είναι απαραίτητη. Σε άλλο θέμα ο «Φ» προβάλλει τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις επικρίσεις κατά του Προέδρου Κασσελάκη.

«Στεγαστικά δάνεια του ΟΧΣ περνούν στα χέρια των Ταμείων Εξαγοράς Πιστώσεων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει για το νόμο που πέρασε η Βουλή για τα ΜΕΔ του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Αλλού αναφέρει ότι αναβρασμός επικρατεί στους εργαζόμενους στα καζίνο που χάνουν τη δουλειά τους. Προβάλλει και την ψήφιση από το ΕΚ για κατάργηση του βέτο.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τεράστιες προκλήσεις για το υφυπουργείο μετανάστευσης» και αναφέρεται στη συζήτηση στη Βουλή για τις νομικές και άλλες προκλήσεις για το νέο υφυπουργείο.

Αλλού αναφέρει ότι η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών διερευνά παράπονα για το Black Friday. Προβάλλει αλλού και τις επαφές του ΠτΔ στη Ρώμη χθες.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «’Θανατηφόρα βοήθεια’ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου!» και αναφέρεται σε εξοπλισμό που μεταφέρεται στο Ισραήλ μέσω Βάσεων. Γράφει επίσης ότι κάνει κουμάντο το ‘βαθύ κράτος’ της διαφθοράς με αφορμή και τα Cyprus Confidential. Γράφει αλλού ότι για αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» φέρει τίτλο «Επικίνδυνο εμπόριο με τα κατεχόμενα» και αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ΕΕ και Κόλιν Στιούαρτ ενισχύουν οικονομικά τα κατεχόμενα με εμπορικές σχέσεις «δύο οντοτήτων». Αλλού γράφει για δημοσκόπηση στην Ελλάδα που φέρει ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ σε μάχη για την 3η θέση. Γράφει αλλού ότι γερνά η γηραιά ήπειρος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό και η πρωτοβουλία για τη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: