Η κυπριακή πρόταση για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα στο επίκεντρο της Διάσκεψης του Παρισιού

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γ’αλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. EPA/TERESA SUAREZ




Στη Γαλλία, για να συμμετάσχει στη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Θα συζητηθεί η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς την Γάζα.

Η Διάσκεψη στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και υπουργών Εξωτερικών και έχει ως στόχο την συζήτηση θεμάτων όπως η αποκατάσταση της παροχής νερού, καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στο πλαίσιο της διάσκεψης θα συζητηθεί εκτενώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου μέσω της Κύπρου για απρόσκοπτη, ασφαλή και διαρκή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα.

Όπως είπε, η ουσιαστική στήριξη της οποίας τυγχάνει η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναδεικνύουν τον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην παρούσα κρίση όπως διαμορφώνεται αλλά και στην περιοχή μας γενικότερα.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπτύξει ενδελεχώς τις παραμέτρους της υπό σχεδιασμό πρωτοβουλίας, όπως έχουν διαμορφωθεί ενώ θα αναφερθεί και στις επαφές που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Βασιλιά της Ιορδανίας, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την προχθεσινή τους συνάντηση αλλά και στις σχετικές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με την Παλαιστινιακή Αρχή και αξιωματούχους γειτονικών κρατών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών για την πρόταση.

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση πολιτών από την εμπόλεμη περιοχή, είπε ότι ήδη απομακρύνιθηκαν 1088 πολίτες από 35 χώρες.

Ανέφερε ότι σε περίπτωση επέκτασης της κρίσης ενδεχομένως θα χρειαστεί να απομακρυνθούν έως και 100 χιλιάδες άτομα.

Ο κ. Κόμπος είπε ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών με άτυπο έγγραφο ενημέρωσε τις ΗΠΑ, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες για τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: rik-news

Η καταγγελία για τους δύο …διεφθαρμένους πολιτικούς αρχηγούς έγινε αλλά, δυστυχώς, ο καταγγέλλων δεν έδωσε ποτέ τις αποδείξεις: Ήταν μπούρδα; Ή κάτι άλλο; (video)

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: