Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24 (video): Πως αντιδρά ο Λευκός Οίκος στα «κλειστά αυτιά» του Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στα νοσοκομεία

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, Βασίλη Τσεκούρα. Φωτογραφία Hellas Journal via Action24




Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου τοποθετήθηκε αμέσως μετά τη «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Και έχει σημασία ότι το έκανε διότι ήθελε να δείξει τη διαφωνία του για την επιχείρηση, που ακολούθησε μία δύσκολη συνομιλία του προέδρου Μπάιντεν με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Όμως, την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος δέχεται τους ισχυρισμούς της Ιερουσαλήμ ότι η Χαμάς έκρυψε μέσα στο νοσοκομείο αλ Σίφα τους ομήρους. Και αυτή είναι μία ισχυρή θέση, όπως καταλαβαίνεις όταν εκφράζεται από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Λευκός Οίκος δεν υποστηρίζει τη διεξαγωγή αεροπορικών πληγμάτων εναντίον οποιουδήποτε νοσοκομείου, ούτε θέλουν να δουν να εκτυλίσσονται μάχες μέσα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο.

Όπως ανέφερα η δήλωση έγινε μετά την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πως ξεκίνησε επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Υπάρχει η εικασία ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να έχει σχέση με τους ομήρους.

«Δεν υποστηρίζουμε -τόνισε ο εκπρόσωπος- να χτυπηθεί νοσοκομείο από τον αέρα και δεν θέλουμε να δούμε μάχες μέσα σ’ ένα νοσοκομείο όπου αθώοι άνθρωποι, αβοήθητοι άνθρωποι, άρρωστοι άνθρωποι, που προσπαθούν να λάβουν την ιατρική περίθαλψη που έχουν ανάγκη, θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε την επιχείρηση αυτή καθ’ αυτή, επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη όταν έγινε η ενημέρωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Και χρησιμοποίησε τα λόγια του Προέδρου Μπάιντεν ότι τα νοσοκομεία και οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του θα επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο κ. Μπάιντεν τηλεφώνησε ξανά χθες το βράδυ στον κ. Νετανιάχου και όπως δήλωσε μιλα καθημερινά με ανθρώπους που εμπλέκονται (εννοεί στις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε και κάτι άλλο όταν ρωτήθηκε αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στους ομήρους.
«Κρατήστε. Ερχόμαστε”, δήλωσε.

Και επειδή είπε τη φράση, όπως την είπε, μερικοί σκέφτηκαν ότι βρίσκεται στα σκαριά στρατιωτική επιχείρηση. Να σημειώσουμε, λοιπόν, ότι εννοούσε την απελευθέρωση μέσω διαπραγματεύσεων, αν και σίγουρα και το Ισραήλ και η Αμερική, θα εκπόνησαν και στρατωτικά σχέδια.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: