Οι επιδραστικότερες γυναίκες του 2023: Ηθοποιοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλήτριες, ακριβίστριες [photos]

FILE PHOTO: Iranian activist Narges Mohammadi speaks during the first-ever conference on human rights violations at the Human Rights Centre in Teheran, Iran, 17 January 2005 (reissued 06 October 2023). EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Η ηθοποιός Margot Robbie, η τραγουδίστρια Beyoncé, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η Ισπανίδα ποδοσφαιριστής Jenni Hermoso, η Ιρανή ακτιβίστρια και βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Narges Mohammadi και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska.

Η ηθοποιός Margot Robbie photo EPA/Isaac Esquivel

Είναι μερικές από τις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2023 σύμφωνα με τους Financial Times.
Η εφημερίδα δεν καταρτίζει κατάταξη, αλλά τις χωρίζει σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη είναι αυτές των δημιουργών, όπου βρίσκονται – μεταξύ άλλων – η Margot Robbie-Barbie και η Beyoncé που μάγεψε τον κόσμο με την περιοδεία της.

H Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyoncé Photo EPA/MIKE NELSON 

Στην κατηγορία των ηγετών είναι η φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος είναι τυχεροί που έχουν την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν ως ηγέτη», γράφει η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν περιγράφοντάς την.

Μεταξύ των ηγετών επίσης η νούμερο ένα της General Motors, Mary Barra, και η επικεφαλής τεχνολογίας του OpenAI, Mira Murati. Στην κατηγορία των ηρωίδων υπάρχει η Narges Mohammadi η «προσωποποίηση του θάρρους», γράφει η συγγραφέας Marjane Satrapi.

H Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Zelenska photo EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Zelenska το αστέρι του τένις Coco Gauff και η βραβευμένη με Νόμπελ Katalin Kariko’.

Mε πληροφορίες από ft.com
Eλλάδα Αθήνα 

Ματαιότητα, ματαιοδοξία, θάνατος-Εκθεση στο MOMus στη Θεσσαλονίκη, νεκροκεφαλές αφηγούνται ιστορίες από τη μεταθανάτια ζωή: «Vanitas. Ιστορίες από το επέκεινα» [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: