H ομάδα Αχτσιόγλου απαντά σήμερα στο εσωκομματικό «σύμφωνο συμβίωσης» Κασσελάκη ενώ ο Πολάκης συνεχίζει να ανάβει φωτιές

FILE PHOTO: Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης αποχωρούν από τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ




Συνεδριάζει σήμερα η ευρισκόμενη κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου ομάδα στελεχών (6+6), προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματά της εντός ή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των μελών της ομάδας 6+6, με το ενδεχόμενο της αποχώρησης να παραμένει ανοικτό.

Η συγκεκριμένη τάση άλλωστε την περασμένη εβδομάδα, μετά την ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ε άσκησε έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο το οποίο έφερε τις υπογραφές των Αναγνωστοπούλου, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Καρπόζηλου, Κολτσίδα, Μπίστη, Σαμπατακάκη, Τζανακόπουλου, Τζούφη, Φωτίου και Χαρίτση.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφερόταν: «Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν βαθιά προσβλητική και διχαστική, με μια εισήγηση επίθεση στην κοινή λογική, στον κόπο ανθρώπων που δούλεψαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιστορία της Αριστεράς. Αντί, μετά το απαράδεκτο διάγγελμα της Παρασκευής, να ανακαλέσει ή έστω να επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους και να επιδιώξει, όπως οφείλει εκ της θέσης του, τη συζήτηση και την ενότητα, ο Στ. Κασσελάκης επιδόθηκε σε ένα μακρύ κατάλογο επιθέσεων και προσβλητικών αναφορών: από το «άρρωστο» κόμμα του διαγγέλματος της Παρασκευής, περάσαμε στην «κομματίλα», το «πουμαρό», την «πέμπτη φάλαγγα». Η κατηγορία των υπονομευτών, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και κατά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όχι απλώς δεν καταδικάστηκε, όπως θα ήταν αναγκαίο για τη συλλογική λειτουργία, αλλά αναβαθμίστηκε. 

Πρόκειται για μια αδιανόητη επίθεση στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των ανθρώπων του, που δείχνει εκτός των άλλων και πλήρη άγνοια του κόμματος την προεδρία του οποίου ανέλαβε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα χειρότερα, ο Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό. Κι αυτό ενώ απευθυνόταν σε ανθρώπους πολλάκις εκλεγμένους από τους συμπολίτες μας σε πολλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή από την ομιλία του απουσίαζε, με τρόπο που εξέπληξε ακόμα και εκείνους που τον υποστηρίζουν, κάθε αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας και στα συγκεκριμένα βήματα για τη μάχη ενάντια στην ηγεμονία της Δεξιάς στη χώρα μας».

  • Σημειώνεται ότι πρόσφατα , όταν ρωτήθηκε , στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 για τις επόμενες κινήσεις των «6+6», ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κ.ά.) θα γίνουν αποστάτες και επανέλαβε ότι τείνει χείρα φιλίας προς την πλευρά τους, μιλώντας για «σύφωνο συμβίωσης»  

Ανεπηρέαστος από κάθε προσπάθεια για ηπιότερους τόνους δείχνει πάντως ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, απάντησε στα όσα είχε πει εναντίον του προ ημερών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δε μπορεί η ίδια να αναλάβει θέση συντονιστή στο κόμμα ενώ είναι εκείνος υπερσυντονιστής και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν αποδέχτηκε η ίδια θέση ευθύνης στην Κ.Ο. του κόμματος.

Μάλιστα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη συνοδεύεται από δημοσιεύματα με δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου σε βάρος του αλλά και στα όσα είχε γράψει ο ίδιος το 2022 για το θέμα.

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορες, (φωτο 1-2)

1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”.

Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.

2) ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Με ανάρτησή της μέσω Facebook απάντησε και η Σία Αναγνωστοπούλου στον Παύλο Πολάκη γράφοντας:

 

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση. Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του.»

«Προσπάθεια μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη ΝΔ για να υπάρχει κυβερνητική εναλλακτική»: Oμιλία Ανδρουλάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: