Φρικιαστικές αποκαλύψεις στη δίκη της συζύγου-συνεργού του «Δράκου των Αρδεννών»: Εκείνη παρέσυρε, εκείνος βίαζε και στραγγάλισε νεαρά κορίτσια

Monique Olivier, the wife of self-confessed French serial killer Michel Fourniret EPA/YOAN VALAT




Για συνέργεια σε μερικά από τα φρικτά εγκλήματα του διαβόητου Γάλλου κατά συρροή δολοφόνου Μισέλ Φουρνιρέ δικάζεται αυτές τις ημέρες η πρώην σύζυγός του, Μονίκ Ολιβιέ, η οποία εμφανίστηκε μετανιωμένη για τους φρικιαστικούς βιασμούς και δολοφονίες τουλάχιστον 10 νεαρών κοριτσιών.

Ο Μισέλ Φουρνιρέ πέθανε στη φυλακή το 2021.

Η 75χρονη σήμερα γυναίκα δικάζεται για συνέργεια στην απαγωγή και τη δολοφονία της 20χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας, Τζοάνα Πάρις το 1990 και δύο άλλων θυμάτων –της Mαρί Ανζέλ Ντομές 19 ετών, το 1988 και της εννιάχρονης Eστέλ Μουζέν το 2003.

Η πρώην σύζυγος του διαβόητου δολοφόνου παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη Βρετανίδα φοιτήτρια πριν τη βιάσει, τη στραγγαλίσει και πετάξει το σώμα της σε ένα ποτάμι. Τη δεύτερη μέρα της δίκης, ένας Βέλγος εισαγγελέας που ανέκρινε την Ολιβιέ το 2004 είπε ότι περιέγραψε πώς η ίδια και ο Φουρνιρέ είχαν πάρει την Πάρις, μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Leeds που περνούσε οκτώ μήνες στη Γαλλία ως βοηθός καθηγητή, κοντά στο σταθμό της Auxerre στο Yonne, δύο ώρες νοτιοανατολικά του Παρισιού.

«Ο Μισέλ ρώτησε το κορίτσι αν ήταν παρθένα, αν είχε αγόρι. Της είπε να γδυθεί και εκείνη αρνήθηκε. Χτύπησε τη νεαρή κοπέλα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια τη βίασε. Μετά την στραγγάλισε», είπε η Ολιβιέ στην αστυνομία σε δήλωση που ανακάλεσε αργότερα. «Στη συνέχεια πήρε το γυμνό σώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι», πρόσθεσε.

Το άψυχο και γυμνό σώμα της Πάρις βρέθηκε κοντά στον ποταμό Yonne την επομένη, στις 17 Μαΐου του 1990. Χθες, Τετάρτη, ο Ντιντιέ Σαφάρ, ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, ζήτησε από την Ολιβιέ να σηκωθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Μετά τη χθεσινή μου δήλωση, είχατε πολύ λίγα σχόλια. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Ποια είναι η θέση σας για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος σας;» ρώτησε ο Σαφάρ.

Η Ολιβιέ είπε: «Αναγνωρίζω όλα τα γεγονότα, τα τρία γεγονότα για τα οποία με κατηγορούν. «Με άλλα λόγια, παραδέχεστε τα γεγονότα στις υποθέσεις Πάρις, Ντομές και Μουζέν;» ρώτησε ο Σαφάρ. Η Ολιβιέ έγνεψε καταφατικά, είπε ωστόσο στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε «για όλα όσα συνέβησαν».

Συνεργοί στη ζωή και τον θάνατο (των κοριτσιών)

Κατά τη διάρκεια μιας 17χρονης εκστρατείας απαγωγών και δολοφονιών, ο τρόπος λειτουργίας του ζευγαριού ήταν ότι η Ολιβιέ κατόρθωνε να παρασύρει τα θύματα στο όχημά τους, καθώς μια γυναίκα ήταν λιγότερο πιθανό να τρομάξει τις γυναίκες. Ο Φουρνιρέ συνήθως περίμενε στο πίσω μέρος ή στεκόταν πιο πέρα στο δρόμο περιμένοντας να τον παραλάβουν.

A file photo of confessed serial killer Michel Fourniret (front R) arriving at the Dinant, Belgium, court house 01July 2004. EPA/YVES BOUCAU BELGIUM OUT

Ο «Δράκος των Αρδεννών» πιστεύεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 10 νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για επτά φόνους, αλλά πέθανε το 2021 προτού δικαστεί για άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένης της Πάρις. Η Oλιβιέ εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο της στις δολοφονίες.

Ο πρώην εισαγγελέας που ανέκρινε το ζεύγος μεταξύ 2004 και 2008, είπε ότι είχε παραδεχτεί ότι ενεπλάκη στη δολοφονία των Πάρις και Ντομές τότε, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωσή της και τον κατηγόρησε ότι την ανάγκασε να ομολογήσει. «Η Mονίκ Ολιβιέ εξήγησε ότι ο Φουρνιρέ είχε απαγάγει ένα κορίτσι στο σταθμό της Auxerre. Δεν είχαμε γνώση αυτής της απαγωγής, αυτής της δολοφονίας, η οποία ήταν της Τζοάνα Πάρις»

«Η Ολιβιέ έδωσε λεπτομέρειες για τα κορδόνια που χρησιμοποιήθηκαν [για να δέσουν] το κορίτσι και τη σεξουαλική κακοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στο βαν παρουσία της. Ξαφνικά, μας λέει: “Το σώμα πετάχτηκε σε ένα ρυάκι, ο Φουρνιρέ το έκανε». Ειπε επίσης οτι ο πρώην σύζυγός της βίασε το θύμα.

Απέσυρε τις πληροφορίες αργότερα λέγοντας ότι την ανάγκασαν να ομολογήσει με τη βία. «Είναι μια παθολογική ψεύτρα και παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα», είπε, προσθέτοντας ότι η ίδια και ο Φουρνιρέ ήταν «και οι δύο τέρατα απανθρωπιάς, διαστροφής και σκληρότητας. Ήταν και οι δύο επικίνδυνοι». Τα πτώματα των Ντομές και Μουζέν δεν βρέθηκαν ποτέ. Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Guardian

Πενθούν οι Κινέζοι για τον θάνατο του Κίσινγκερ: Τεράστια απώλεια για τις χώρες μας και για τον κόσμο, λένε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: