Δυο αδέλφια, καταδικασμένα για τρομοκρατία, μέλη της Χαμάς, οι δράστες της επίθεσης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε στάση λεωφορείου

epa11003011 Officials secure the area of a shooting attack at the entrance of Jerusalem, 30 November 2023. Following an attack by two Palestinian shooters, who also died on the scene, at the entrance to Jerusalem on Sderot Weizman Street in Trampiada, one of six Israeli victims was pronounced dead at the scene, while two injured succumbed to their wounds with the rest remaining in moderate condition. EPA/ABIR SULTAN




Το Ισραήλ αναγνώρισε τους δράστες της σημερινής επίθεσης στην ανατολική Ιερουσαλήμ οι οποίοι εξουδετερώθηκαν επί τόπου. Προκειται για τον Μουράντ Ναμρ, 38 ετών και τον Ιμπραήμ Μαμρ, 30 ετών, από την συνοικία Σουρ Μπαχέρ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραή Shin Bet, τα δυο αδέλφια  ήταν μέλη της Χαμάς και στο παρελθόν είχαν φυλακιστεί για τρομοκρατική δράση.

Ο Μουράντ φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομοκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε το 2014 για άγνωστη τρομοκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, στην τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί σήμρα σύμφωνα με την αστυνομία και τους γιατρούς.

Γύρω στις 7:40 το πρωί δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα στην οδό Weizman στην κεντρική είσοδο της πόλης και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων σε στάση λεωφορείου.

Η αστυνομία είπε ότι δύο στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας ένοπλος πολίτης στην περιοχή ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο τρομοκράτες.

Η συγκεκριμένη στάση του λεωφορείου ήταν το σκηνικό μιας πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης ακριβώς πριν από έναν χρόνο.

 

Με πληροφορίες από The times of Israel

Επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες, «εξουδετερώθηκαν οι δράστες» λέει το Ισραήλ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: