Ατυχέστατη η δήλωση Τσακλόγλου για δικηγόρους – ντελιβεράδες: Ζήτησε συγγνώμη, τον κάλυψε ο Παύλος Μαρινάκης

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου για τους δικηγόρους ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο -γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε “συγγνώμη”», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο υφυπουργός απάντησε διερωτώμενος για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».




Ο υφυπουργός Εργασίας συμπλήρωσε: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε ευθαρσώς.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

Ειρωνίες Κασσελάκη κατά Αχτσιόγλου: «Αν μου είχε πει ότι αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της θα είχα αποσυρθεί»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: