Βίντεο των Ισραηλινών για να στηρίξει τον ισχυρισμό τους ότι το νοσοκομείο δεν επλήγη από δικό τους πύραυλο αλλά από ρουκέτα της Χαμάς [video]

FILE PHOTO: The scene of destruction at Al Ahli hospital after an air strike in Gaza City, 17 October 2023. According to Palestinian officials hundreds of people have been killed in an Israeli strike on a hospital in Gaza on 17 October. EPA/MOHAMMED SABER




Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δημιούργησαν την Τετάρτη ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων που λέει ότι δείχνει ότι η θανατηφόρα έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας δεν θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό που πιστεύεται ότι σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ προκάλεσε την έκρηξη.

Χρησιμοποιώντας εικόνες που δείχνουν ζημιές από πυρκαγιά σε πολλά οχήματα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, το μοντάζ που παρουσίασε το IDF υποδηλώνει ότι ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλων από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ. Το IDF πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ορατά σημάδια κρατήρων ή σημαντικές ζημιές σε κτίρια που θα προέκυπταν από αεροπορική επιδρομή.

Το «πρώτο πακέτο πληροφοριών» ήταν «αποδείξεις που υποστηρίζουν ξεκάθαρα το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να ήταν ισραηλινή βόμβα», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του IDF Jonathan Conricus την Τετάρτη.

«Δεν υπήρξαν παράπλευρες ή σημαντικές ζημιές στα κτίρια γύρω από αυτό. Όχι. κρατήρα και τίποτα παρόμοιο με τοποθεσίες όπου έχουν χτυπήσει ισραηλινές βόμβες», είπε ο Conricus.

Ο Κόνρικους είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός άργησε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες επειδή χρειάστηκαν ώρες για τον ισραηλινό στρατό να «διερευνήσει και να φτάσει στο βάθος της κατάστασης».

Το κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου ήταν υπεύθυνη, υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποιεί δημόσιες εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η οποία περιέγραψε τις ισραηλινές κατηγορίες ως «ψευδείς και αβάσιμες».

Το CNN δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τι προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο Al-Ahli.

Το κτίριο στέγαζε χιλιάδες εκτοπισμένους όταν βομβαρδίστηκε την Τρίτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, πρόσθεσε.

Ενημέρωση από το BBC

Σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού υποστήριξε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Είπε ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς προς το Ισραήλ στις 18:15 τοπική ώρα την Τρίτη – πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, στις 18:59, λέει ότι ένα μπαράζ περίπου 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον PiJ από ένα κοντινό νεκροταφείο. Την ίδια ώρα, υπήρξαν αναφορές για έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, λέει.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Χαμάς κατάλαβε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν πύραυλο Ισλαμικής Τζιχάντ που δεν εκτοξεύτηκε σωστά, αλλά ξεκίνησε μια «παγκόσμια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης» για να κατηγορήσει το Ισραήλ.

«Έφτασαν στο να διογκώσουν τον αριθμό των θυμάτων», λέει. «Κατανόησαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από την Ισλαμική Τζιχάντ που προκάλεσε ζημιά στο νοσοκομείο».

Λέει ότι τα εναέρια πλάνα επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε άμεσο χτύπημα στο ίδιο το νοσοκομείο και δεν υπήρξαν ζημιές σε κοντινά κτίρια.

Είπε ότι η μόνη τοποθεσία που υπέστη ζημιές είναι το πάρκινγκ έξω από το νοσοκομείο.

Υποστήριξε, κρατώντας φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης ότι εάν ο Ισραηλινός Στρατός ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη, θα υπήρχε «κρατήρας» ή κάποια «δομική ζημιά».

Δείχνοντας ένα διάγραμμα του νοσοκομείου, λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια ζημιά – «οι τοίχοι μένουν άθικτοι».

Λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο Ισλαμικής Τζιχάντ, ο οποίος «απέτυχε να εκτοξευθεί» σωστά και «εκτοξεύτηκε λάθος».

Εξηγώντας το πώς ο ισραηλινός στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένας πύραυλος του Ισλαμικού Τζιχάντ, αναφέρει τους ακόλουθους λόγους:

Επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξαν πυρά των IDF από «στεριά, θάλασσα ή αέρα που έπληξε το νοσοκομείο»

Το «σύστημα ραντάρ» του Ισραήλ εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα – λέει ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που δείχνουν την αποτυχία της εκτόξευσης πυραύλων

Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δείχνουν επικοινωνία μεταξύ μαχητών ομάδων σχετικά με αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων – συνεχίζει να μεταφράζει μέρος αυτής της φαινομενικής επικοινωνίας.

Με ενημέρωση από CNN και BBC

Γκερνίκα της Παλαιστίνης το νοσοκομείο της Γάζας: Φρίκη για το μακελειό με τους 500 νεκρούς, αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς, οργή στον Αραβικό κόσμο και νέες απειλές από το Ιράν [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: