Τουρκικός ιστότοπος φρύαξε επειδή η Αγία Σοφιά στο γήπεδο της ΑΕΚ εικονίζεται χωρίς… μιναρέδες [photo]

Η φωτοηγραφία που προκάλεσε τα τουρκικά σχόλια. Εδώ από απόσπασμα βίντεο @ AEK LIVE MICHELANGELO




Ένα στιγμιότυπο από την έξοδο των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο του OPAP Arena για τον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία στάθηκε αφορμή για να εγείρει σχόλια σε τουρκικό μέσο μεταξύ εθνικιστικού παροξυσμού και αστειότητας.

Αυτό που θεωρήθηκε… «σκάνδαλο» είναι το γεγνός ότι η Αγια-Σοφιά απεικονίζεται μέσα στο φερώνυμο γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς τους μιναρέδες που κάποιοι ανιστόρητοι συνάδελφοι στην Τουρκία μάλλον θεωρούν ότι είναι η μόνη ιστορική όψη του μνημείου.

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας takvim.com.tr αναφέρεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα «χωνέψει» το γεγονός ότι η Αγία Σοφία λειτουργεί πλέον ως τέμενος κλπ.

Screenshot από το δημοσίευμα της Takvim

Μιλούν μάλιστα για σκάνδαλο της Ελλάδας γενικώς…

Γελοία σχόλια και για τον Πυρρίχιο

Μάλιστα χαρακτηρίζουν σκάνδαλο και την εμφάνιση ποντιακών συγκροτημάτων στην τελετή εγκαινίων της Opap Arena φιλοξενώντας δύο σχετικές φωτογραφίες με λεζάντα περί «υποστηρικτών της δήθεν γενοκτονίας».

Παραθέτουμε σε google translate το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας.
«Νέο σκάνδαλο έχει προκύψει στην Ελλάδα, η οποία υποφέρει από δυσπεψία από την πρώτη στιγμή που άνοιξε για προσκύνηση η Αγία Σοφία.

Αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα κρέμασε μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας χωρίς μιναρέ στο στάδιο ΟΠΑΠ Αρένα στην Αθήνα.

Ελλάδα και Ολλανδία αντιμετώπισαν η μία την άλλη στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2024. Μια φωτογραφία στο διάδρομο όπου οι ποδοσφαιριστές περίμεναν να βγουν στο γήπεδο πριν τον αγώνα τράβηξε την προσοχή. Ενώ το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι στο οπτικό πεδίο, φάνηκε ότι δεν είχε μιναρέδες.

Η «Αγια-Σοφιά» δυσπεψία που βίωσε η Ελλάδα αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά με αυτό το εικαστικό.

Το εν λόγω γήπεδο είναι το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ που ιδρύθηκε από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που κατέφυγαν στην Αθήνα το 1924… Το όνομα του γηπέδου που άνοιξε πέρσι ήταν πήρε το όνομα «Στάδιο της Αγίας Σοφίας» και στα εγκαίνιά του έγινε μεγάλο σκάνδαλο».

«Προφητική» ανάλυση στο War on the Rocks: Αναπόφευκτα κάποια στιγμή το Ισραήλ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: