Τον μισό πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα θέλει να εκτοπίσει το Ισραήλ, ως προειδοποίηση πριν από την έναρξη χερσαίας εισβολής: Το έγκλημα της «συλλογικής τιμωρίας»…

Palestinians run for cover as tear gas canisters fall during clashes with Israeli forces in the West Bank city of Nablus, 13 October 2023. EPA, ALAA BADARNEH




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

«Σχέτλια μεν έπαθες, ανόσια δ` ειργάσω» – Επαθες φρικτά, αλλά έκανες απαίσια», λέει στην δική του «Ηλέκτρα» ο μεγάλος τραγικός , ποιητής των κλασσικών χρόνων.

Τα λόγια του Ευριπίδη προς την Ηλέκτρα, που έμεινε στην ιστορία ως η εκδικήτρια και τιμωρός του φόνου, φαντάζουν πολύ επίκαιρα σήμερα- τηρουμένων φυσικά των αναλογιών.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, η κυβέρνηση Νετανιάχου καταφεύγει στην εκδίκηση. Δυστυχώς όχι μόνο κατά της Χαμάς, αλλά εναντίον ολόκληρου του τυρρανισμένου Παλαιστινιακού πληθυσμού που ζεί στη «φυλακή της Γάζας». Η κυβέρνηση Νετανιάχου προχωρά δηλαδή στη συλλογική τιμωρία εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, που ουδεμία σχέση έχουν με την τρομοκρατία.

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το «τελεσίγραφο» που έστειλε ο ισραηλινός στρατός, διατάσσοντας την εκκένωση προς το νότο της Λωρίδας και μάλιστα μέσα στις επόμενες 24 ώρες ,περισσότερων από 1 εκατομμυρίων Παλαιστινίων κατοίκων;

  • Τον μισό πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα θέλει να εκτοπίσει το Ισραήλ, ως προειδοποίηση πριν από την έναρξη χερσαίας εισβολής από τις ένοπλες δυνάμεις.

Αναμφίβολα, «έπαθε φρικτά πράγματα το Ισραήλ», για να παραφράσω τον Ευριπίδη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Γκάντι για να τρομάξει με τις φρικιαστικές εικόνες της σφαγής ολόκληρων εβραϊκών οικογενειών από τη Χαμάς.

Αλλά «πράττει απαίσια», σκοτώνοντας ή εκτοπίζεις όλους τους κατοίκους μιας περιοχής επειδή οι δολοφόνοι ζουν εκεί. Και αυτό συνιστά επίσης τρομερή, τυφλή και άγρια ​​βία. Όπως το να αποκαλούν κάποιοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τους δύσμοιρους κατοίκους της Γάζας, «ανθρώπινα ζώα»!

Δυστυχώς, το πρώτο θύμα και αυτού του πολέμου δεν είναι μόνο η αλήθεια, αλλά και η συμπόνια. Για να εξοντώσει ο ένας τον άλλον, πρέπει να εξουδετερώσει κάθε έννοια ενσυναίσθησης και συμπόνιας. Μετατρέπει τις μητέρες, τα παιδιά, τους παππούδες και τα εγγόνια τους σε εχθρό.

Αυτό που βλέπουμε δυστυχώς στη Γάζα δεν είναι ένας ισραηλινός πόλεμος εναντίον της Χαμάς. Είναι μια συστηματική καταστροφή ανθρώπων και εστιών.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, τα πυρά του πυροβολικού και ενδεχομένως αύριο μια χερσαία εισβολή ,δεν κάνουν καμία διάκριση.

  • Η αίσθηση είναι ότι το Ισραήλ θέλει να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους κατοίκους από τη Γάζα και να ξανακαταλάβει αυτή τη λωρίδα γης, από την οποία είχε αποχωρήσει το 2006.

Και μετά τη Γάζα, η Δυτική Όχθη; Θα μπορούσε επίσης να καταληφθεί στρατιωτικά, όπως θέλουν οι ακροδεξιοί εταίροι του Νετανιάχου.

Όχι, δεν μπορούμε να ανεχθούμε καμιά συλλογική τιμωρία. Γιατί αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι ευθύνη της πολιτισμένης Δύσης να πάρει θέση και να το σταματήσει!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το «κόμμα του Θεού», κύριος του παιχνιδιού στον Λίβανο και συνδεδεμένο σταθερά με το Ιράν, απειλεί να ανοίξει νέο μέτωπο κατά του Ισραήλ: Το «κουτί της Πανδώρας» βγάζει τέρατα στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: