Στη δημοπρασία ένα καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη: Με την μπλε-άσπρη-κόκκινη κονκάρδα, έμπνευση από τη Μεσόγειο όταν γύριζε από την εξορία στην Έλβα

Bataille Waterloo Napoléon Bonaparte Premier Empire Belgique Charles de Steuben wikimedia.org




Ένα καπέλο του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α’, το διάσημο μαύρο δίκερο με τη μπλε, άσπρη και κόκκινη κονκάρδα του, πρόκειται να πουληθεί σε δημοπρασία τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο οίκος Osenat την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Αυτό το καπέλο φορούσε ο Ναπολέοντας «γύρω στα μέσα της Αυτοκρατορίας», σύμφωνα με έναν Βέλγο συγγραφέα που είχε φτιάξει ένα κατάλογο το 2007, ο Yves Moerman, ανέφερε ο Osenat σε δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που τα φορούσε, ο Ναπολέων θα είχε χρησιμοποιήσει γύρω στα 120 καπέλα. κάτι που μας επιτρέπει να βλέπουμε μερικά σε δημοπρασία κατά καιρούς.

Το ρεκόρ είναι 1,884 εκατ. ευρώ για ένα καπέλο που πουλήθηκε το 2014, επίσης από την Osenat στο Φοντενεμπλό. Αποκτήθηκε από Νοτιοκορεάτη επιχειρηματία, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, και προερχόταν από τη συλλογή της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό.

“Γκρι-μαύρο καστόρινο ”

Το 2018, ένα καπέλο που, σύμφωνα με τους De Baecque et Associés, είχε φορεθεί κατά τη διάρκεια της Μάχης του Βατερλό, πουλήθηκε στη Λυών για 350.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εξόδων.

Το καπέλο αυτό καπέλο που πωλήθηκε ήταν μέρος της συλλογής του Jean Louis Noisiez, ιδρυτή του ομίλου καθαρισμού και άλλων επιχειρηματικών υπηρεσιών GSF, ο οποίος πέθανε το 2022.

Η πώληση έχει προγραμματιστεί για το Fontainebleau (Seine-et-Marne) στις 19 Νοεμβρίου. Κατασκευάστηκε από τον Pierre-Quentin-Joseph Baillon, καπελά του αυτοκράτορα από το 1806. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ναπολέων προσέθεσε την κονκάρδα ενώ βρισκόταν στη Μεσόγειο, επιστρέφοντας από το νησί Έλβα, την 1η Μαρτίου 1815.

Το καπέλο παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, πριν πουληθεί σε διάφορους συλλέκτες. Εκτέθηκε στο μουσείο Empéri στο Salon-de-Provence (Bouches-du-Rhône) από το 1967 έως το 2002. Είναι «σε γκρι -μαύρο καστόρι» και «δεν έχει πια εσωτερικό κάλυμμα, αλλά έχει κρατήσει το κεφαλόδεσμό του από δέρμα προβάτου». που υποτίθεται ότι απορροφούσε τον ιδρώτα, είπε ο Osenat. Δεν έχει κοινοποιηθεί εκτίμηση τιμής.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ για δεύτερη ημέρα η Μαίρη Χρονοπούλου: Είχε σοβαρό ατύχημα στο σπίτι της, τι λένε οι γιατροί

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: