Συνελήφθη η Μαρίνα Ελευθερουδάκη βάσει εντάλματος για 22 ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις (ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργατικών εισφορών)

Η βιτρίνα του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του τον Οκτώβριο του 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στη σύλληψη της Μαρίνας Ελευθερουδάκη προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η 64χρονη, συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που αφορούν σε παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών και μη καταβολή εργατικών εισφορών με συνολική ποινή φυλάκισης 24 έτη και 11 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 64χρονη φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές και να μην κατέβαλλε έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές των υπαλλήλων καθώς και τις προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ και τις εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων.

Η συλληφθείσα αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα  είχε γίνει γνωστό ότι στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχε επανεμφανιστεί ακίνητο της οικογένειας Ελευθερουδάκη, οι οικονομικές περιπέτειες της οποίας, επτά χρόνια μετά το λουκέτο στο εμβληματικό κατάστημα της Πανεπιστημίου, συνεχίζονται.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για την οικογένεια ξεκίνησε το 2020, όταν βρέθηκε στο «στόχαστρο» το αρχοντικό της στις Σπέτσες.

Στην συνέχεια, το κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασε ακίνητο της οικογένειας στο Ψυχικό. Υστερα από δύο αναστολές, έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για τις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Το “σφυρί” αφορά συγκεκριμένα δύο διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Σοφίας και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη, οι οποίες εκπροσωπούν την τρίτη γενιά του ιστορικού εκδοτικού οίκου

Πώς μπορεί να σωθούν ζωές: Απινιδωτές στα σταθμαρχεία, αμαξοστάσια και γραφεία του Οργανισμού κατανέμει ο ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: