Σε παραληρηματική απόγνωση ο Ερντογάν: Κατηγορεί τώρα ευθέως τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζουν σφαγή στη Γάζα… [video]

Ο Ρ.Τ Ερντογάν με τον Αυστριακό Καγκελάριο Νεχάμερ. Πηγή: Turkish Presidency




Σε πραγματική απόγνωση φαίνεται να βρίσκεται ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χορηγός επί χρόνια κάθε ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, βρίσκεται τώρα στην προφανώς δυσχερέστατη θέση να μην μπορεί να καταδικάσει τους σφαγείς της Χαμάς καθιστάμενος ξανά το μαύρο πρόβατο της διεθνούς κοινότητας.

Μάλιστα η σύγχυσή του είναι τέτοια που προχώρησε και σε μία ακόμη προκλητική ερμηνεία:

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Αυστριακό Καγκελάριο Νεχάμερ στην Αγκυρα και αναφερόμενος στην αυξημένη παρουσία του αμερικανικού στόλου στη Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψε στις ΗΠΑ σχέδια… σφαγής στη Γάζα.

Είπε επί λέξει τα εξής: «Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ. Ποιος είναι ο σκοπός του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στο Ισραήλ και τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει με όλα αυτά τα πλοία και τα αεεροσκάφη γύρω από αυτό το πλοίο. Θα προχωρήσει σε σοβαρές σφαγές χτυπώντας τη Γάζα και τα περίχωρά της, ρίχοντας βόμβες».

Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Οι αναφορές Ερντογάν έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος την Κυριακή ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford συνοδεία ναυτικής δύναμης.

Ο Ερντογάν, σημειώνει το Reuters, είναι χολωμένος μετά την πρόσφατη κατάρριψη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) από τις αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία και χθες Δευτέρα είχε προαναγγείλει πως δεν θα την αφήσει αναπάντητη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι (η κατάρριψη του UAV) είναι χαραγμένη στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει η ώρα», τόνισε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Έχει υπογραμμίσει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η ανάφλεξη της βίας στη Μέση Ανατολή σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προσπαθούσε να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ έπειτα από χρόνια εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η επώδυνη ώρα της αλήθειας για τον Ερντογάν: Αυτή τη φορά πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην ολοκληρωτική σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: