Σε διαρκή τρόμο το Βέλγιο: Εκκενώθηκαν σχολεία μετά από απειλή για βόμβα * Συναγερμός με ένοπλο σε τραμ στις Βρυξέλλες έ

FILE PHOTO: Belgian police officers secure Grand-Place square in Brussels, Belgium, 17 October 2023. A man, suspected of killing two Swedish football supporters on 16 October, was shot by the Police during an operation and has died, Belgian Police said. Following the incident, the Brussels Capital Region has increased its terror threat to level 4, the highest, the National Crisis Center announced. EPA/JOSE COELHO




Δύο σχολεία στη Φλάνδρα, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στη Φλάνδρα οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αθλητικό κέντρο όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Nωρίτερα το πρωί, συναγερμός σήμανε επίσης στην βελγική πρωτεύουσα όταν επιβάτες τραμ ανέφεραν ότι στο βαγόνι υπήρχε άνδρας που έφερε όπλο στη ζώνη του χωρίς μέχρι τώρα να έχει επιβεβαιωθεί.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.

Ο οδηγός του τραμ το ακινητοποίησε και οι επιβάτες κατέβηκαν, ενώ ο ύποπτος είχε ήδη αποβιβαστεί. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και η κυκλοφορία του τραμ σταμάτησε για περίπου μία ώρα.

Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις λεπτομέρειες που έδωσαν οι δύο αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Belgium

Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο αρχηγός των Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς: Νεκρή και η μόνη γυναίκα του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής οργάνωσης [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: