Που οδηγούν τα τρία ΝΑΙ και το ένα ΟΧΙ, που ζητά η απαράδεκτη «Αλήθεια» από τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Μα φυσικά στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Πηγή φωτογραφίας pio.gov.cy / Ανδρέας Λουκαΐδης




Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Η εφημερίδα “Αλήθεια”, που είναι οιωνοί εκφραστικό όργανο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) και υποστηρίζει τις θέσεις του για το Κυπριακό, στην κυριακάτικη έκδοσή της (8/10/2023) καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΠτΔ), Νίκο Χριστοδουλίδη, να πει τρία ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ.

Το πρώτο είναι το ΝΑΙ στο πλαίσιο Γκουτέρες. Το δεύτερο είναι το ΝΑΙ σε αποδοχή χρονοδιαγράμματος. Το τρίτο είναι το ΝΑΙ στην επιδιαιτησία. Το μόνο ΟΧΙ, κατά την ΑΛΗΘΕΙΑ, που πρέπει να πει ο ΠτΔ είναι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Τα τρία ΝΑΙ που καλείται ο ΠτΔ να πει για να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού αποτελούν έκφραση της άποψης των ηγεσιών των κομμάτων του ΔΗ.ΣΥ. και του ΑΚΕΛ. Τις έχουν διατυπώσει πολλές φορές.

Είναι οι προτάσεις που έχουν μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσουν σε μια λύση, που να προνοεί διάλυση της Κ.Δ. και μετατροπή του κράτους σε κοινότητα, που θα αναζητεί κηδεμόνα για να τη στηρίξει σε μια κρίση ανάμεσα στα κρατίδια της ΔΔΟ της Κύπρου.

  • Φυσικά το ΑΚΕΛ και ο ΔΗ.ΣΥ. λένε όχι μόνο ΝΑΙ στο πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά το αποδέχονται ως ενδιάμεση συμφωνία. Άμεση δηλαδή διάλυση της Κ.Δ. χωρίς επιστροφή.

Ευτυχώς ο ΠτΔ δεν λέει ΝΑΙ στο πλαίσιο Γκουτέρες. Ο ΠτΔ είναι επιφυλακτικός και δηλώνει προθυμία να το συζητήσει, για να αλλάξει απαράδεκτες πρόνοιες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΠτΔ ποτέ δεν αποδέχτηκε χρονοδιάγραμμα για συμπλήρωση των συνομιλιών. Ούτε λέει ΝΑΙ στην επιδιαιτησία, που θα είναι η διέξοδος σε περίπτωση αδιεξόδου σε χρονοδιάγραμμα.

Ο ΠτΔ δεν δήλωσε ποτέ ότι θα αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν η πλευρά μας να αποδεχτεί χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες. Δεν μπορεί να αναλάβει υποχρέωση καθορισμού χρονικού πλαισίου, με υποχρέωση να εξευρεθεί λύση σε προκαθορισμένο χρόνο.

Είναι φανερή η επιθυμία της εφημερίδας να προβάλει και να επιζητά το ΝΑΙ σε χρονοδιάγραμμα. Γνωρίζει ότι αν προκύψει αδιέξοδο, η διέξοδος προκαθορίζεται από το τρίτο ΝΑΙ, που καλεί τον ΠτΔ να πει, δηλαδή, ΝΑΙ στην επιδιαιτησία. Με το ΝΑΙ αυτό θα εξουσιοδοτείται ο Γ.Γ. ή ο εκπρόσωπός του να συμπληρώσει τα σημεία στα οποία υπάρχει διαφωνία με δικές τους αποφάσεις. Και έχουμε πικράν πείραν από την επιδιαιτησία, που είναι απαράδεκτη διαδικασία.

Τα τρία ΝΑΙ, που η ΑΛΗΘΕΙΑ, σε άρθρο ειδικού ανώνυμου συνεργάτη της προτρέπει τον ΠτΔ να πει, αποτελούν την πολιτική του ΔΗ.ΣΥ. και του ΑΚΕΛ για λύση του Κυπριακού. Μαζί τους συμφωνεί μια ομάδα πολιτών, που είναι παθιασμένοι με την όποια λύση, έστω κι αν αποτελεί διάλυση.

  • Η νέα και απαράδεκτη προτροπή της εφημερίδας προς τον ΠτΔ είναι να πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αυτή η προτροπή δείχνει αντιδημοκρατική σκέψη για παράκαμψη της θέλησης του λαού και φασιστική επιβολή μιας απαράδεκτης λύσης.
  • Το ξέρουν πως η λύση θα είναι απαράδεκτη. Ξέρουν πως ο λαός στο δημοψήφισμα θα την απορρίψει. Για τούτο προτρέπουν τον ΠτΔ να παρακάμψει το λαό και τη θέλησή του και να του επιβάλει μια λύση κακή και απαράδεκτη.

Αυτή είναι η νέα νοοτροπία των οπαδών της όποιας λύσης. Να γίνουν όλες οι υποχωρήσεις, να αποδεχτούν τους τουρκικούς όρους και αυτή την λύση να την επιβάλουν στο λαό.

Ο ειδικός συνεργάτης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ επιχειρηματολογεί για να στηρίξει τις απαράδεκτες θέσεις του ιδίου και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για τα τρία ΝΑΙ και το ένα ΟΧΙ. Είναι ολοφάνερο, ότι ο συνεργάτης αυτός είναι ένας παθιασμένος υποστηρικτής του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Τόσο φανατικός που δεν κατάλαβε ότι το 76% του λαού απέρριψε το σχέδιο ΑΝΑΝ. Ο ίδιος κατάλαβε ότι με το ΟΧΙ τους «oι Ελληνοκύπριοι ψήφισαν υπέρ της διχοτόμησης και της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στον τόπο τους». Δεν θα σχολιάσω την ανιστόρητη αυτή άποψη. Ας τον χειροκροτήσουν οι Τούρκοι.

Αν όμως θέλει να επιβάλει τον φασιστική νοοτροπία της επιβολής μια απαράδεκτης λύσης, ας ζητήσει από τον ΠτΔ να θέσει σε δημοψήφισμα τα τρία ΝΑΙ και το ένα ΟΧΙ, που ο ίδιος εισηγείται. Αν ο λαός τα αποδεχτεί, εμείς θα αποδεχτούμε την δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του κυρίαρχου λαού και θα ετοιμάσουμε τα φέσια μας.

Τι να κάνουμε. Φωνή λαού, φωνή Θεού. Όχι όμως με απαίτηση φασιστών να διαλυθεί η Κ.Δ. και να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός της Κύπρου.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι ενοχές τους μετατρέπονται σε ύβρεις κατά του Μακαρίου: Η παρανοϊκή προπαγάνδα τους δεν θα περάσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: