Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν διπλό ενδεχόμενο πυρηνικής απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα, επισημαίνει το Κογκρέσο

File Photo epa07789670 A handout photo made available by the Ministry of Defence of the Russian Federation shows the launch of an intercontinental ballistic missile (unknown). EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα, σύμφωνα με μια έκθεση 145 σελίδων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή του Κογκρέσου για τη Στρατηγική Θέση των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη.

Το Newsweek σε άρθρο με τίτλο China Issues Ominous War Warning to U.S. τονίζει ότι η Κίνα αντέδρασε σε μια πρόσφατη έκθεση των ΗΠΑ που εξετάζει την πιθανότητα ταυτόχρονων πολέμων τόσο κατά της Μόσχας όσο και του Πεκίνου, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι «όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν».

«Είναι μια υπαρξιακή πρόκληση, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι καλά προετοιμασμένες, εκτός εάν οι ηγέτες πάρουν αποφάσεις τώρα», αναφέρει η έκθεση. Η ομάδα πίσω από την έκθεση, με επικεφαλής μια δικομματική επιτροπή έξι Δημοκρατικών και έξι Ρεπουμπλικάνων, συνέταξε το έγγραφο μετά από ένα χρόνο έρευνας για το θέμα.

Διερευνώντας ένα πιθανό χειρότερο σενάριο, η έκθεση εστιάζει στην ιδέα ενός πιθανού συνασπισμού μεταξύ Ρωσίας και Κίνας εναντίον των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί ηγέτες θα πρέπει να αλλάξουν τη στρατηγική στάση της χώρας και να ενισχύσουν τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ωστόσο, στο Πεκίνο, οι συνομιλίες για έναν πιθανό πόλεμο με τις ΗΠΑ έχουν προφανώς προκαλέσει οργή και δυσαρέσκεια. Αυτό κατέστη σαφές από ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στους Global Times, την επίσημη εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σχολιάζοντας την έκθεση, η εφημερίδα γράφει: «Η ιδέα της «προετοιμασίας για πιθανούς ταυτόχρονους πολέμους με τη Ρωσία και την Κίνα», που κάποτε ήταν περιθωριακή φαντασίωση, έχει σταδιακά μπει στην ατζέντα της Ουάσιγκτον, κάτι το οποίο είναι βαθιά ανησυχητικό».

Το άρθρο προσθέτει: «Εάν η Ουάσιγκτον υιοθετούσε έστω και ένα μικρό μέρος των συστάσεων αυτής της έκθεσης, η ζημιά και οι απειλές που θα μπορούσε να προκαλέσει στην παγκόσμια ειρήνη θα ήταν ανυπολόγιστες και τελικά θα γύριζαν μπούμερανγκ στις ίδιες τις ΗΠΑ». 

Θα πάει ο Μπάιντεν στο Ισραήλ; Οργιάζουν οι φήμες * Ακύρωσε προγραμματισμένο εσωτερικό ταξίδι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: