Η «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η κατάσταση στην Γάζα και το μεταναστευτικό είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο. Προβάλλονται επίσης η κρατική χορηγία που ζητά η Velister, η σύσκεψη για το διάταγμα για το χαλλούμι, θέματα οικονομίας και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές» προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσί ο οποίος προειδοποίησε πως θα λάβει δράση.

Αλλού αναφέρει ότι εκπνέει η διαβεβαίωση για κλιματιστικά τον Οκτώβριο και γράφει ότι η Υπουργός Παιδείας έχει στη διάθεσή της άλλο ένα 48ωρο για να κάνει πράξη τις διαβεβαιώσεις της. Προβάλλει επίσης την απόφαση για επίδομα φροντίδας σε συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Ζητούν κρατική χορηγία οι καναλάρχες – μέτοχοι της Velister» και γράφει ότι η Velister προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό της με το κράτος ωστόσο θέλει κρατική ενίσχυση και ζητά 700 χιλιάδων ευρώ για αναβάθμιση εξοπλισμού και 600 χιλιάδες για συντήρηση.

Προβάλλει επίσης τη δεύτερη, όπως αναφέρει, φάση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα με χερσαίες επιχειρήσεις. Γράφει αλλού ότι σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για το θέμα της ποσόστωσης του χαλλουμιού.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «SOS για το μεταναστευτικό» γράφει στο κύριο θέμα του ότι έχει συγκληθεί σήμερα επείγουσα σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που προκαλείται από την έκρυθμη κατάσταση λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Γράφει επίσης ότι η Γάζα έχει παραδοθεί στις φλόγες. Αλλού προβάλλει έργα 295 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί η ελεύθερη Αμμόχωστος.

Η «Χαραυγή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Έρχεται σύστημα ‘μεγάλου αδελφού’ για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων» και γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι στοχεύει στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Προβάλλει επίσης την αντίδραση του ΑΚΕΛ στη «σπουδή του ΔΗΣΥ», όπως αναφέρει, να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη αναφορικά με την απόχη που τήρησε η Κύπρος στον ΟΗΕ για το ψήφισμα για τη Γάζα. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίστηκε χθες το ισραηλινό σφυροκόπημα από αέρος και εδάφους στη βόρεια Γάζα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η αλήθεια πάντα θύμα του πολέμου: Διεθνή ΜΜΕ παραδέχονται λάθη στην κάλυψη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή -Η προπαγάνδα, η απομονωμένη Γάζα, ο διχασμός της κοινής γνώμης, η πίεση των social media

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: