Η απλή αλήθεια για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Τα 3 «αν» και κουβέντα να γίνεται ως τις ευρωεκλογές – Μετά, βλέπουμε, αν και χλωμό…

Στιγμιότυπο από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Για να μη λέμε πολλά και κουραζόμαστε. Τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της αντιπολίτευσης θα παραμείνουν ως έχουν έως τις ευρωεκλογές.

Πολλές δηλώσεις, πολλές αψιμαχίες, αλλά χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό αποτέλεσμα στη λογική όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 1.000 μέρες κοσκινίζει.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα:

  • Αν το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει έστω και μια ψήφο τον ΣΥΡΙΖΑ (δύσκολο, μεταξύ μας, σε αυτή τη φάση) τότε ο Ανδρουλάκης θα βγει και τους πει ελάτε να ρίξουμε μαζί τον Μητσοτάκη
  • Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει ή και αυξήσει λίγο τα ποσοστά του, ενώ παράλληλα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε μια από τα ίδια.
  • Αν το ΠΑΣΟΚ μείνει στα ίδια ή χάσει ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές θα αρχίσει να ψάχνει για νέο πρόεδρο. Άρα θα αποφασίσει ο επόμενος.

Και για να το πούμε πιο καθαρά: Το βασικό πρόβλημα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι το ποιος θα είναι αρχηγός. Ακόμη κι αν κάνουμε την υπόθεση επιστημονικής φαντασίας ότι τα βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και ακόμη πιο «διαπλανητικά» υπάρξει συμπροεδρία στο μοντέλο των Γερμανών Πράσινων το βασικό τους θέμα προκύπτει για το ποιος από τους δυο αρχηγούς θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, όταν έρθει η ώρα.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε και να κουτσομπολεύαμε…

Π.Ζ.

Υ.Γ. Αν τώρα θέλουμε να πάμε σε βαθιά πολιτικά νερά, θα πρέπει να πούμε πολλές «βαριές» πικρές αλήθειες…

«Κίτρινη κάρτα για την κυβέρνηση» το εκλογικό αποτέλσμα, λέει ο Δρυμιώτης: «Είδαμε τη φωτογραφία, θα δούμε και την αξονική τομογραφία»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: